Testreszabható aktív zajszűrős fejhallgatót mutatott be a Dyson

Prémium kategóriában debütál az OnTrac, a felhasználók különböző elemekkel egyénileg állíthatják össze az eszköz megjelenését.

Hirdetés

Július 18-án a Dyson bemutatta első kizárólag audiofogyasztásra szánt fejhallgatóját a légtisztítóval kombinált Zone után, ez a Dyson OnTrac. A fejhallgató Magyarországon 206 690 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető, és 20 790 forintért lehet kiegészítőket vásárolni majd hozzá, ezek külső burkolatok, fejpánt, fülpárnák, melyek anyaga CNC alumínium, réz, fekete nikkel vagy kerámia, különböző színekben. (Ezekről a Verge cikkében vannak a sajtóanyagnál részletesebbet mutató fényképek.) Több mint kétezer kombinációt lehet összelegózni ezekből anélkül, hogy a fejhallgató kényelméből áldozni kellene.

Ilyen színben választhatók majd a kiegészítők
Ilyen színben választhatók majd a kiegészítők (forrás: Dyson)

A Dyson szerint a prémium kategóriában a legfejlettebb zajszűrést sikerült mérnökeiknek megalkotni, az ANC másodpercenként 384 000 alkalommal mintavételez összesen nyolc mikrofonnal, teljesítménye pedig 40 dB-ig fojtja el a hangokat. A MyDyson alkalmazás segítségével valós időben is követhetők a környezeti zajok. A fejhallgató 55 órányi működésre képes, a Dyson mérései szerint napi 3 órányi ANC-s használattal két hétig elmegy egy töltéssel az OnTrac.

(forrás: Dyson) [+]

Két 40 mm-es, 16 ohmos neodímium hangsugárzót találni az OnTrac kagylóiban, a frekvenciatartomány 6 Hz és 21 kHz közé esik, a Dyson szerint fejlett jelfeldolgozásukkal és a meghajtók 13 fokban a fül felé döntésével tökéletes hangminőséget tapasztal majd a felhasználó. Az OnTrac csak egy USB-C porttal van felszerelve, 3,5 mm-es analóggal nincsen, ám a Type-C képes felvenni 3,5 mm-es adapterről hangot. A fejhallgató Bluetooth kapcsolaton SBC, AAC vagy a nagy felbontású LDHC kódolással képes hangot fogadni.

(forrás: Dyson) [+]

Érdekesség az OnTrac irányítása, egy apró joysticket épített a Dyson a fejhallgató oldalára, ezen keresztül vezérelhető a lejátszott zene. Az OnTrac megkapta az amerikai US Ergonomics kényelmi tanúsítványát, a fülpárnák memóriahabos párnákat használnak, a fülre nehezedő nyomást pedig több forgáspontú gimbal karokkal enyhíti a kialakítás. Az akkumulátor a fejpántban van, így elvileg egyenletesen osztja el a súlyát az OnTrac. Van viselést érzékelő szenzor, emellett fejkövetés és a MyDyson alkalmazásban EQ is több előre programozott hangprofillal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dyson

Előzmények

Hirdetés