Dupla előlapi kamerát kapott a Xiaomi Civi 3 is

Marad a kapszula az előlapon a két 32 megapixeles kamerának, a Snapdragon processzort viszont MediaTek Dimensity váltja.

Kínában bemutatta a Xiaomi a Civi 3-as okostelefont, mely jelentősebb változásokat hoz a Civi 2-höz (felénk Xiaomi 13 Lite) képest. Egyrészt dobták a Qualcomm fejlesztette Snapdragon 7 Gen 1 lapkát, helyére a MediaTek Dimensity 8200 Ultra került, amiben a Xiaomi és a MediaTek együttműködésével fejlesztett ISP dolgozik. Ennyiben tér el egyébként ez az SoC a sima Dimensity 8200-tól, ugyanúgy 4 nanométeres gyártástechnológiával készül, nyolcmagos, 64-bites CPU-t használ (1 x 3,1 GHz Cortex-A78 + 3 x 3 GHz Cortex-A78 + 4 x 2 GHz Cortex-A55, 4 MB L3 cache), támogatja az LPDDR5 memóriát és az UFS 3.1-es tárolót, a GPU pedig ARM Mali-G610 MC6.

Hirdetés

[+]

Ahogy a korábbi években, most is kamerafókuszú a Civi, ráadásul az előlapi kamerák vannak kiemelve, mint húzófunkció. Két 32 megapixeles szenzorról van szó, melyek a kijelző felső-középső részébe vágott hosszúkás pirulában kaptak helyet, a keretbe építve pedig kéttónusú (hideg és meleg színnel is felvillanó) LED fények kaptak helyet. Az elsődleges előlapi kamera optikailag stabilizált és autofókuszos, a másodlagos pedig 100 fokos látószöggel rendelkező ultraszéles, és mindkettő képes 4K videofelvételeket rögzíteni. A Xiaomi szerint a szoftverük AI használatával képes úgy felvillantani az előlapi LED-eket, hogy minél természetesebb legyen a szelfik színe, illetve igény szerint eltérő megvilágításokat választhat a felhasználó.


[+]

A hátlapon egy nagy körben három kamera található, ezek közül az optikailag stabilizált, Sony IMX800-as szenzort használó 50 megapixeles főkamera az említésre méltóbb, a 8 megapixeles ultraszéles és a 2 megapixeles makró felejthetőnek tűnik, ahogy az elődben is volt.

Négy színben a Civi 3
Négy színben a Civi 3 [+]

Az előlapon a 6,55 hüvelykes, szélein ívelt AMOLED panel maradt FHD+ felbontással és 120 Hz-es frissítéssel. A védelemről Gorilla Glass 5 edzett üveg gondoskodik, a Xiaomi szerint pedig 1500 nit a maximális fehér fényesség. Az akku 4500 mAh, a töltés 67 watt vezetéken, vezeték nélkül pedig nem opció. A telefon 12 vagy 16 GB LPDDR5x RAM-mal érkezik és akár 1 TB-nyi UFS 3.1-es tárhelyet is lehet választani a kínai modellek között. A szoftver alapjait az Android 13 adja, a felhasználói felület a MIUI 14.


[+]

A mobil négy színben jön, a szürke kivételével kéttónusú hátlappal. A 12/256 GB-os alapmodell Kínában 2499 jüanért kerül forgalomba május 31-én, ez 123 ezer magyar forintnak megfelelő összeg.

Előzmények

Hirdetés