Hirdetés

djuice blog: Véget ért a djuice videopályázata

Véget ért a djuice kreatív videopályázata, amiben olyan alkotásokat vártak a fiataloktól, amelyek bemutatják a márka által fejlesztett ADDODA applikáció funkcióit. A zsűri 27 beérkezett pályaműből választotta ki a nyertes alkotást, ami a szoftver referenciavideójaként lesz látható a Google Play-en.

Az ADDODA androidos mobilalkalmazás nem egy lövöldözős játék és nem is giroszkópos autóverseny a virtuális pályán, hanem a valós élet terepén nyújt segítséget az okostelefon felhasználóknak. Az applikáció embereket segít abban, hogy másokon segítsenek. Tárgyi adomány átvevőpontok listája, aktuális véradó helyszínek és mindezek elérhetőségei (GPS-es útvonaltervezéssel), illetve az 1% adófelajánlást fogadó civilszervezetek listája, letölthető adó adatlap-melléklettel, mindez egy komplex alkalmazásban, az adományozási kultúra erősítésére és a jó szándék valóra váltásának támogatására: ez az ADDODA.

A tavaszi pályázat keretében az alkalmazás funkcióit, használatát filmesítették meg a fiatalok, összesen 27 pályaműben, amelyek közül szoros versenyben a nyertes alkotást a Vajda Viktor - Hódi Levente páros tudhatja magáénak. A stop-motion technikával készített videó hamarosan a Google Play-en az ADDODA alkalmazás referenciavideójaként lesz látható, ezen felül az alkotók egy értékes Samsung Galaxy Note okostelefont is nyertek. A szakmai zsűriben Nagyistók Tibor (MTVA), Bodnár Csaba (Mobilarena), és Egyed Gábor (djuice) vett részt. A pályázat során a közönségnek is lehetősége volt kifejezni tetszését, hiszen a videókkal szavazatokat gyűjthettek az alkotók a pályázat galériájában. A közönségdíjas alkotás így több mint 1300 szavazattal Gyurcsó Csenge munkája, aki a szintén egy Samsung Galaxy Note boldog tulajdonosa lett, a Samsung Magyarország jóvoltából. A többi pályázónak sem kell csüggednie, hiszen a djuice úgy döntött, hogy ajándékcsomaggal kedveskedik, hiszen minden egyes pályamunkán látszott, hogy jó szívvel, lelkesen készültek és rengeteg energia befektetéssel is jártak.


A nyertes videó

Egyed Gábor, a djuice részéről elmondta: „Nagyon jó és ötletes alkotások születtek! Kis átalakítással többet is el tudtunk volna képzelni referenciavideónak. A nyertesünk abban volt jobb, hogy kompletten oldotta meg a feladatot. A pályázat kiírása előtt felmerült, hogy talán túl nehéz feladatot adtunk a fiataloknak, de a verseny eredménye erre rácáfolt: remek alkotásokat kaptunk, ráadásul sokan feltehetően a mobiljukat használták a kisfilmek elkészítéshez, mely külön öröm számunkra, hiszen egy androidos telefonnal kamerázni, vágni, hangot alátenni is egyszerű azoknak, akik egy kicsit jobban kikutatják az androidos lehetőségeket. Nagyon ügyesek a fiatalok!

Én kritikusabb vagyok: volt videó, amit kissé nehezemre esett végignézni, de nincsen ezzel baj. A legfontosabb, hogy a fiatalok vették a fáradtságot, gondolkoztak és alkottak. Ez viszi előre a világot.” – tette hozzá Bodnár Csaba a Mobilarenától.

Frissítés érkezett

Az ADDODA kiemelt akciók menüpontjába friss tartalom érkezett. 2012. május 7-től a Magyar Vöröskereszt a Lector Irodával közösen nyelvkönyv gyűjtési akcióba fogott a rászoruló gyermekek képzésének segítésére. A gyűjtési akció részletei és az nyelvkönyv átvevő pontok listája megtalálható az ADDODA alkalmazásban és a www.lector.hu/nyelvgyujtes oldalon.

Azóta történt

Előzmények