Hirdetés

djuice blog: Kreatív videópályázat értékes nyereményekkel

A djuice tavaly karácsony közeledtével, a legnagyobb hazai segélyszervezetekkel karöltve indította útjára az ADDODA névre keresztelt, tárgyi adománygyűjtő-pont kereső alkalmazást. Az ADDODA az adomány típusa és az okostelefon helyzete alapján megmutatja a legközelebbi gyűjtőpontok elhelyezkedését és kérésre az odavezető útvonalat is megtervezi. Így segíti az adományozni szándékozó fiatalokat, hogy az önzetlen gondolattól mielőbb eljussanak a tényleges adományozásig. Az alkalmazás „Kiemelt akciók” menüpontjában a segélyszervezetek sürgős igényei jelennek meg, például a kemény téli időszakban a Máltai Szeretetszolgálat felhívása kapott helyet, amelyben cipő és kesztyű készletük utánpótlását kérték.

A applikáció most tovább bővül. 2012. március 19-től a NIOK adatbázisa és Adhat szűrője alapján közel hétszáz, 1%-os adófelajánlásra jogosult civilszervezet, így a Magyar Vöröskereszt adatai is elérhetők az alkalmazásban. Az adó 1%-ának felajánlása előtt tájékozódhatunk a civilszervezetek tevékenységéről, céljairól, aktuális programjairól, majd egy kattintással e-mail fiókunkba küldhetjük a kiválasztott szervezet adataival kitöltött adó adatlapot. A djuice célja, hogy az alkalmazás révén a fiatalok gondolkodásának részévé váljon a civilszervezetek támogatásának lehetősége.

Az androidos mobilapplikáció másik jelentős újítása, hogy a Magyar Vöröskereszt adatbázisa alapján kereshetővé teszi a humanitárius szervezet által szervezett véradások helyszíneit és időpontjait. Megyére bontva kereshetők az aktuális véradó pontok, azok elérhetőségei, és nyitva tartásuk. A kiválasztott véradóhelyszínre vezető utat GPS koordináták alapján egy kattintásra megtervezi az alkalmazás. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 420-430 ezer egység vérre van szükség. Ez évente közel félmillió önkéntes embertársunk véradományát, önzetlen segítségét jelenti. A biztonságos betegellátás megteremtése érdekében a Magyar Vöröskereszt naponta több mint 1800 véradót toboroz országszerte szervezett véradásain, hogy a szükséges vérkészlet folyamatosan, egyenletes ütemezésben rendelkezésre álljon. Az ADDODA egy újabb, hasznos fóruma lesz a véradók megszólításának.

Az ADDODA három fő funkciójának népszerűsítésére a djuice videópályázatot hirdet. A szolgáltató Facebook oldalának pályázati galériájában a szervezők olyan pályamunkákat várnak, amelyek ötletes formában mutatják be az ADDODA hétköznapi használatát. A pályázat nyertese, a zsűri által legjobbnak ítélt alkotás lesz majd az ADDODA referenciavideója az Android Marketen (Google Play-en), alkotója ezen felül egy értékes Samsung Galaxy Note-tal is gazdagodik. A djuice Facebook oldalán megrendezett pályázaton közönségszavazásra is van lehetőség: a legtöbb szavazatot elért videó díja szintén egy Samsung Galaxy Note táblafon. Az összes induló között a szervezők további 5 djuice ajándékcsomagot sorsolnak ki. A zsűri tagjai: Nagyistók Tibor (MTVA), Bodnár Csaba (Mobilarena), Egyed Gábor (djuice).

Azóta történt

Előzmények