Dimensity 9000 dolgozik a OnePlus Ace 2V-ben

Tovább bővíti portfólióját a OnePlus, MediaTek lapkával és gyorstöltéssel dolgozik az új kínai modell.

Az egykoron évente egy modellel operáló OnePlus a harmadik bőrt rántja le a 11-es szériáról. A csúcsmodellnek számító OnePlus 11 mellé készült egyes piacokra olcsóbb alternatívaként a 11R, a kínai vásárlók pedig választhatták az Ace 2-t. Ezt egészítette ki a cég ma az Ace 2V-vel, hogy minél bonyolultabb legyen a portfólió áttekintése és a szoftveres támogatás biztosítása. Bár egyelőre úgy tudni, az Ace 2V is csak Kínában lesz kapható, Oppo vagy Realme néven hasonló konstrukció feltűnhet Kínán kívül is.

A OnePlus Ace zöld és fekete színben.A OnePlus Ace zöld és fekete színben. A OnePlus Ace zöld és fekete színben. [+]

Az Ace 2V-t prémium eszközként pozícionálja a BBK cégcsoporthoz tartozó gyártó. Ennek fényében a csúcskategóriás MediaTek Dimensity 9000 lapkakészlet, a 12 vagy 16 GB RAM és a 256 vagy 512 GB tároló is érthető. Ugyanígy a 6,74”-es, kissé ívelt (2,5D) AMOLED panel sem meglepetés, 10-bites kijelzőről van szó 120 Hz-es frissítéssel és 1240 x 2772 pixeles felbontással. A panelt Asahi üveg védi, az előlapi kamera pedig egy apró lyukból néz a felhasználóra a kijelző tetején.


[+]

A készülékházban egy 5000 mAh-s akkumulátor van, ezt 80 wattos SuperVOOC töltővel lehet táplálni, ezt a OnePlus alaptartozékként adja. A hátlap, melyet Gorilla Glass 5 üveg véd fekete vagy zöld színű, rajta két különálló gyűrűben rendezték el a kamerákat. A felső gyűrű ad otthont a 64 MP-es főkamerának (f/1,7, AF), míg az alsó egy 8 MP-es ultraszélesnek (f/2,2) és egy 2 MP-es makrónak (f/2,2), utóbbi miatt kicsit túlzásnak érződik a prémium jelző. A kamerák mellett két különálló LED villanó található.


[+]

A 191,5 grammos készüléken megtalálható a némító csúszka, ColorOS 13-at futtat Android 13 alapokon, van benne NFC, Wi-Fi 6, infra vezérlő és Bluetooth 5.3. Az ujjlenyomat-leolvasó a kijelzőbe integráltan kapott helyet, vannak sztereó hangszórók, ám nincs fülhallgató csatlakozó, se IP-védelem. Az árak 2299 jüanról indulnak (12/256 GB), ami 310 eurónak felel meg. A OnePlus az Ace 2V bejelentése mellett Kínában új kiegészítőket is piacra dob, jövő héttől 100 wattos töltőt, ventilátoros hűtőt és új sandstone tokokat is árulnak majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés