CES: Piacon a Fossil kéziszámítógépes órája

A Las Vegasban zajló Consumer Electronics Show-ra időzítette a Fossil a 2002 novemberében bemutatott kéziszámítógép-karóra hibrid Wrist PDA forgalomba hozatalát. Az eredeti tervek szerint a sajátos öszvér 2003 közepén került volna piacra, de a premiert technikai problémák miatt végül másfél évvel elhalasztották.

Hirdetés

A Wrist PDA Palm OS 4.1 operációs rendszert futtat, és monokróm érintőképernyővel rendelkezik, amely 160 x 160 pixeles és 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képes. A készülék a korszerűnek nem mondható, de a célnak bőségesen megfelelő, 33 MHz-es Motorola Dragonball processzorral működik. A másfél évvel ezelőtti tervekhez képest újdonság a nagyobb, 8 MB memória és néhány apróbb módosítás.

 

A különböző vásárokon és konferenciákon már többször feltűnő óra meglehetősen esetlen benyomást kelt, amihez a 35 x 51 x 12,5 mm-es méretek és a 162 grammos tömeg – összehasonlításul: az iPAQ h4150 132 gramm súlyú – nagyban hozzájárul.

A Wrist PDA-n a gyártó reményei szerint Palm OS 4.x-kompatibilis alkalmazások futtathatók, de a Fossil ezek közül azokat ajánlja, melyek az óra kis képernyőméretéhez igazíthatóak. A 249 dollárért megvásárolható készülék áramellátásáról egy beépített lítiumion akkumulátor gondoskodik, amely a gyártó adatai szerint négy napig is kitart. A beépített infravörös port segítségével az adatokat könnyedén küldhetjük-fogadhatjuk vele.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés