CES 2019: Ultrafutásra is elvihető a Coros Apex sportóra

Az üzemidő elsőrangú szempont egy sportóra esetében, és ez nagyjából két használati módot fed le: aktív GPS-est és a nélkülit. Így lehet az, hogy egy-egy kütyü akár egy hetet elfut egy töltéssel, pulzusméréssel és aktivitáskövetéssel, és még nyomkodhatja az ember színes-szagos kijelzőjét, ám 12-18-24 óra aktív GPS használattal nullára merül.

Ezért jön jól egy olyan kütyü, mint a Coros Apex, legalábbis annak nagyobbik, 46 milliméteres kiszerelése, ami normál használattal és aktivitáskövetéssel 30 napot megy el, aktív GPS-szel pedig 35 órát. Ami elég praktikus, ha az ember az egynapos Kinizsi százast végig kívánja követni, vagy ha Camille Herronnak hívják, ultrafutás a hobbija, és épp megdönti a 24 órás rekordot 162,9 mérfölddel, azaz mintegy 262 kilométerrel. Egyhuzamban. Létezik is az órának egy speciális, Apex 24 HR World Record Edition különkiadása, hogy ha az ember nem tudja Camille teljesítményét megismételni, legalább együtt ünnepeljen vele.

A 46 milliméteres Coros Apex
A 46 milliméteres Coros Apex [+]

A 46 milliméteres kiadás titán vázat kapott, 55,3 grammos, 64 színű, mindig aktív Memory LCD kijelzője pedig 240 x 240 pixeles - nem volt cél egy Galaxy Watch AMOLED paneljét túlszárnyalni. A kisebbik modell 42 milliméteres, 50,8 grammos, 218 x 218 pixeles megjelenítője és 25 órát bírja GPS módban. Már normál használat mellett, mert létezik ultratakarékos GPS mód is, ilyenkor a nagyobbik 100, a kisebbik 80 órán át rögzítheti a koordinátákat (GPS, Glonass, BeiDou).


[+]

Meg a mozgásadatokat (alti-barométer, giroszkóp, gyorsulásmérő, iránytű, optikai ujjlenyomat-olvasó. Mobilapp is van természetesen alvás és lépéskövetést beleértve, sportkövetés, és így tovább. Nem rossz a 10 ATM vízálló minősítés sem. A kommunikáció Bluetooth LE protokollon történik. A 42 milliméteres kiszerelés 300, a 46-os pedig 350 dollárba kerül adók előtt, szóval az Apex nem olcsó, de masszív, kitartó és ultrafutók is megbíznak a tudásában.

Előzmények

Hirdetés