CES 2019: 74 nyelven beszél a Pocketalk zsebfordító

Hirdetés

Léteznek mobilos fordítóalkalmazások, de ahogy a mobilkameráknak is meg vannak a korlátai, egy apró telefon se képes mindenre. Egy zsebre vágható fordítókütyü például határozottan erélyesebben szól erre szakosodott hangszóróival, a Travis Touch után a Sourcenext Pocketalk magyar szavát is tisztán értettem.


[+]

A japán ketyere összesen 74 nyelven képes fordítani, számos online forrásból dolgozva, a Google és a Microsoft fejlesztéseit beleértve. Ez azt jelenti, hogy a Pocketalk használatához adatkapcsolatra mindenképp szükség lesz, de a kütyü 300 dollárért két évig működőképes SIM-mel is megvásárolható, nemzetközi adathasználattal, havi díjak nélkül. A cucc saját SIM-et is befogad 250 dolláros kiszerelésében, plusz WiFi kapcsolatra is képes, úgyhogy a mobil adatcsomagjára is rá tud csatlakoztatni, illetve fordítva mobil hotspotként is működhet.


[+]

A Pocketalk működése roppant egyszerű: hangutasítással simán bemondható, mely nyelvről melyre készülünk fordítani, aztán már lehet is beszélni, és pár másodperc múlva hallani az idegen nyelvű választ - a japán-magyar hibátlanul működött.


[+]

A jó minőséget nem csak korrekt minőségű hangszórók, hanem zajszűrő mikrofonok biztosítják, és bár a Pepcom kiállítása roppant hangos volt, mégis értettem a zsebfordító szavát. Azért a kijelzőn az elhangzottak írásban is megjelennek.

Előzmények

Hirdetés