CES 2017: Fizikai billentyűzettel szerelt újdonság a BlackBerry-től

Elég szerencsétlenül hullott le a lepel a TCL első fizikai gombsorral szerelt BlackBerry készülékéről, amelynek létezését egy ideig még kvázi tagadta is a gyártó, de mivel a CES-en pár kiválasztott újságíró meg tudta nyomkodni, ezért kijelenthetjük, hogy a Mercury kónéven futó DTEK70 nagyon is létezik.


[+]

A hivatalos bejelentésre valószínűleg Barcelonában, a Mobile World Congressen kerül majd sor, úgyhogy egyelőre nem sokat tudni az újdonságról. Méretre körülbelül akkora, mint az 5,5 hüvelykes kijelzővel szerelt, 153,9 x 75,4 x 7 milliméteres DTEK60, de a kijelző itt nyilván kisebb, hiszen a 35 gombból álló klaviatúra elvesz tőle némi helyet. A gombsor több funkcióval is bír, a szövegbevitelen túl ujjlenyomat-olvasásra is használható, hiszen a szóközben elrejtettek egy szenzort, a többi gomb pedig érintésérzékeny, szóval használható lesz gesztusvezérlésre is.

A töltés és az adatkommunikáció egy C-típusú USB-n keresztül valósul meg, 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet található a lekerekített szélű eszközön, a hangszóró pedig a beszámolók szerint sztereó. A többi részletet egyelőre homály fedi, a kiállításon mi magunk sajnos nem tudtuk megnyomkodni az újdonságot, úgyhogy a minőségéről nem tudunk nyilatkozni, de a külföldi lapok magasztalják, ami mindenképp biztató – nem mintha ezzel korábban bármi gond lett volna.

Utazásunkat az ASUS támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés