CES 2016: Megérkezett az Alcatel CareTime

Hirdetés

A One Touch Watch után újabb okosórát mutatott be az Alcatel, mely azonban nem úgy okos, mint az említett modell. A CareTime nem kezeli az értesítéseket, nem futtat appokat, nem színes a kijelzője és nem kezelhető vele távolról a telefon, de nem is ez a cél. Egy alapvetően gyermekek számára készült óráról van szó, mely SIM-foglalattal és beépített GPS-modullal rendelkezik, a koordináták (és ezáltal a tartózkodási hely) így folyamatosan monitorozhatóvá válik.


[+]

A nyomkövetésre használatos felületen mindezt Google Maps alapokon látjuk, plusz még azt is meg lehet adni, hogy értesítést kapjon a szülő, ha a gyermek elhagyja az előzetesen beállított területet (ez az úgynevezett geofencing). Fontos még kiemelni, hogy hanghívás lebonyolítására is alkalmas az eszköz, IP65 védelemmel van ellátva, a támogatottságot tekintve pedig legalább 4.3-as Androiddal vagy 7-es iOS-szel kell rendelkeznie a szülőknek.

Ami pedig a specifikációkat illeti: az előlapi kijelző monokróm, 0,95 hüvelykes képátlóval és 96 x 64 képpontos felbontással rendelkezik. Az akkumulátor kapacitása 380 mAh, mely négy napos rendelkezésre állást biztosít. 900 és 1800 MHz-es GSM-hálózatokra tud csatlakozni, és a gyártó saját, Nucleus névre hallgató rendszerét futtatja. Az Egyesült Államokban 120 dollárért lesz kapható az eszköz, ami előzetes költségek nélkül, az aktuális árfolyamra számítva 35 ezer forintot jelent. A 40 x 40 x 15,8 milliméteres méretekkel rendelkező gyermektrekker magyarországi megjelenésről egyelőre nincs információnk.

Utazásunkat az LG támogatta

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés