CES 2016: Android Wear okosórával támad a Casio

A Casio is beszáll az okosórabizniszbe az igen hosszű nevű WSD-F10 Smart Outdoor Watch-csal. Az óra egyik különlegessége a strapabírása: míg az átlagos Android Wear készülékek csupán IP67 minősítéssel rendelkeznek, a Casio nem viccelte el a dolgot, a cég újdonsága 50 méterig vízálló, valamint a MIL-STD-810 katonai szabványnak is megfelel, mely az ütközések, a pára, a napsugárzás, az alacsony nyomás és a magas, illetve alacsony hőmérséklet elleni védelmet vizsgálja.


[+]

Maga az óratest nagyobb az átlagnál, a 61,7 x 56,4 x 15,7 milliméteres méretek mellé 93 grammos tömeg társul. A másik különlegesség a kijelző kialakításában rejlik, a sztenderd 320 x 300 képpontos felbontású LCD-panel mellett egy monokróm kijelző is helyet kapott az előlapon. Utóbbi a Timepiece mód aktiválásakor veszi át a szerepet, ekkor kikapcsolnak az okos funkciók (és a telefonos kapcsolat is megszakad), csak az időt jelzi ki az óra, így egy rakás energia megspórolható. Normál használat esetén egy napig bírja az újdonság, Timepiece módban pedig akár egy hónapig is elvan egy töltéssel.


[+]

A hardverről sajnos nincs információnk, a rövid próba alatt viszont minden folyamatos volt. Szenzorok tekintetében egy nyomásérzékelő, egy gyorsulásmérő, egy giroszkóp, egy iránytű és egy mágnesszenzor kapott helyet a repertoárban. Ezek mellett egy Bluetooth-modem (4.1 LE) és egy WiFi-chip (802.11 b/g/n) található a hátlap alatt. Oldalt három gomb található, a ki- és bekapcsoló gomb mellett egy app és egy tool gomb is megtalálható, utóbbiak speciális felületeket hoznak elő, mint például az iránytű vagy adatok az aktuális környezetről.


[+]

A használathoz egy androidos vagy egy iOS-alapú készülékre lesz szükség, előbbi esetben 4.3-as, utóbbi esetben 8.2-es rendszerverzió az alsó korlát. Az óra áprilisban kerül piacra, a várható ára 500 dollár lesz, ami közel 146 ezer forintot jelent, mindez természetesen járulékos költségek nélkül. Összességében nem voltunk meggyőzve a Casio újdonságával kapcsolatban - bár a sebességre és a strapabírásra nem lehet panasz, és a dupla kijelző is jópofa, az eszköz egy kicsit ormótlannak és olcsónak hatott, az ára azonban szöges ellentétben van utóbbival.

Utazásunkat az LG támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • Casio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés