CES 2016: Bluetooth alapú hangszórók és egy fejhallgató a Sony-tól

A Sony mai sajtótótájékoztatója elsősorban a képalkotásra és a hangzásra fókuszált, és bár új okostelefon és tablet nem érkezett, kaptunk néhány menő kiegészítőt. Az Extra Bass Audio család összesen négy új taggal bővült, három hangszóró mellett egy új fejhallgató is megjelent a kínálatban.

Hirdetés

A felső kategóriát a GTK-XB7-tel támadja a japán gyártó. Bluetooth (NFC alapú párosítással) és Google Cast támogatás mellett USB-alapon is hallgathatjuk a zenét, utóbbi ráadásul a telefon töltésére is használható. Ha pedig kettőt veszünk, a vállalat SongPal névre hallgató alkalmazásával párosíthatjuk őket, ezáltal egy sztereó rendszert kreálva. Érdekesség, hogy a hangszóró három színben tud villogni.


[+]

A SRS-XB2 és SRS-XB3 kompaktabb kialakításúak, mindkettő simán elfér egy táskában a notebook mellett. Az NFC és a Bluetooth itt is adottak, USB-port viszont csak utóbbin található. Mindkét kivitel tud akkumulátorról is üzemelni, a nagyobbik modell 34, a kistestvér 12 óráig bírja egy töltéssel. Fontos kiemelni, hogy mindkét modell korlátozottan vízálló, ez IPX5 minősítést jelent.


[+]

Végül, de nem utolsósorban egy fejhallgató is helyet kapott a kínálatban. Az MDR-XB650BT névre hallgató, over-ear kialakítású eszköz szintén Bluetooth- és NFC-támogatással érkezik, egy töltéssel 30 órát képes üzemelni. A hangszórókhoz hasonlóan a füles is több színben lesz kapható.

Mind a négy eszköz áprilisban kerül piacra Európában, a GTK-XB7 350 euróba (110 ezer forint), az SRS-XB3 170 euróba (53 ezer forint), az SRS-XB2 120 euróba (38 ezer forint), az MDR-XB650BT pedig 130 euróba (41 ezer forint) fog kerülni - a forintban jelzett értékek természetesen a járulékos költségek nélkül értendőek.

Utazásunkat az LG támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés