Carl Pei prémium Nothing Phone (2)-ről beszél

Az amerikai piacot szeretné meghódítani a Nothing, 2023 vége felé érkezhet második telefonjuk.

A 2022 júliusában bemutatott Nothing Phone (1) nem került forgalomba az Egyesült Államokban, a márka fülhallgatóit ugyanakkor lehet kapni azon a piacon is. Carl Pei szerint az eddig eladott, hatszázezernél több fülhallgató egyharmadát az USA vásárlói rendelték meg tőlük, így mindenképpen szeretne telefonnal is megjelenni ott a márka. Az Inverse-nek adott interjúban a Nothing vezetője elmondta, a Phone (2) fejlesztése során az amerikai piac igényeit tartották szem előtt, a készülék megjelenése pedig 2023 végére van tervezve. A Pei által elmondottak szerint prémium termék lesz a Phone (2), nagyobb fókusszal a szoftveren, és szolgáltatói jelenléttel, mely kritikus pontja az amerikai piacra történő belépésnek.


A Nothing Phone (1) hátulról [+]

Miközben az elmúlt évek legnagyobb hanyatlásában van az eladott új készülékek számát illetően a mobilpiac, Carl Pei szerint ez azért történik, mert az emberek megunták a népszerű készülékeket — itt kiemelte az iPhone-t és a Samsung Galaxy-kat — és kihalt az innováció, de nem említi például az inflációt vagy az ellátási láncban fellépő hiányokat, mint lehetséges okot. Természetesen erre az unalomra kínálna megoldást a Nothing saját termékével, ahogy ezt már korábban is hallhattuk a OnePlus-alapítótól, ugyanakkor azt Pei is belátja, hogy az iOS által dominált piacon nehéz feladatuk lesz.

Pei következetesen nem hivatkozik a Phone (2)-re zászlóshajóként, mert azzal úgy tűnhetne, hogy a Phone (1) nem volt az a Nothing portfóliójában. Utóbbi készülék támogatása megmarad továbbra is, az Android alapú Nothing OS kezelőfelületen pedig immáron száznál több fejlesztővel dolgoznak a cégnél, mondta. A Phone (2) az amerikai piac mellett várhatóan globálisan is megjelenik majd, viszont árakról vagy a hardverre vonatkozó pontos információkról csak a megjelenés közeledésével fogunk információkat megtudni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés