Breaking news: csúszik a Nokia 9.3 PureView

Nem mintha a hír bárkit meglepne.

Egyetlen igazi csúcskészüléke volt eddig a HMD Global éra keretében újjászületett finn márkának, és a Nokia 9 PureView éppen kamerában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A bukáshoz a végeláthatatlan halasztások sora és az elöregedett hardver is hozzájárult, és egyre több jel mutat arra, hogy az utódja is erre a sorsa jut. Hosszú ideje pletykálnak a Nokia 9.1, a 9.2. és a 9.3 PureView bemutatkozásáról, de picit olyan a dolog, mint a Duke Nukem Forever: egyszer majd elkészül, de semmiképpen nem idén.

Éppen efféle információt kapott a Nokia Anew Twitter-csatorna, amely most már 2021 első felére várja az új csúcskészüléket, ami jelenthet bármit január elejétől június végéig bezárólag. Snapdragon 865 mobilplatformra egyre kevesebb értelme van csúcskészüléket építeni, így ha tovább tolódik a project startja, érdemes átállni a napokon belül elstartoló 875-re.

A legendás PureView nevet lehet, hogy jobb a történelemkönyvek lapjain hagyni
A legendás PureView nevet lehet, hogy jobb a történelemkönyvek lapjain hagyni [+]

Ugyanakkor, ha ragaszkodnak a fejlesztés korai szakaszában megalkotott kamerakoncepcióhoz, a konkurencia által meghaladva a legendás PureView név ismét leszerepelhet. Jó páran vagyunk, akik a Lumia 1020-ra a mai napig referenciaként emlékezünk, és ha nem sikerül méltó utódot fejleszteni, akkor elképzelhető, hogy jobb inkább a patinás nevet békében nyugodni hagyni, amivel a Nokia 3310 is biztosan sokkal jobban járt volna.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés