Biztonságosabb az iPhone 6 Touch ID-je

Marc Rogers, egy biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó blogger tavaly az iPhone 5s ujjlenyomat-olvasóját hekkelte meg, melyhez csupán az ujjlenyomat mintájára és egy kesztyűre volt szüksége. Ugyanezt a folyamatot próbálta meg most végrehajtani az iPhone 6 készüléken, ám most korántsem volt annyira egyszerű a feladat, mint a múlt évi modellnél.

Az Apple továbbfejlesztett szenzort épített a két új zászlóshajójába, ami elvileg sokkal érzékenyebb és szélesebb szögben vizsgálja az ujjbegyet, aminek köszönhetően számottevően nehezebb lett becsapni. A hamis ujjlenyomat leolvasása már nem tréfálta meg a Touch ID-t, ezzel nem lehetett feloldani a kijelzőt. A végeredmény persze nem tökéletes, még mindig megtéveszthető a szenzor, ám Rogers szerint rengeteget dolgozhat ezen az Apple, így hamarosan már tökéletes megoldásra számíthatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

  • Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod

    Kellemes szolgáltatásokat hozott az új iPhone, de alapvetően ugyanaz maradt, mint elődje. Ettől függetlenül vinni fogják, mint a cukrot.

Hirdetés