Bemutatkozott a Samsung Exynos 9825

A 7 nanométeres szett az iparág első EUV gyártástechnológiával készült SoC-je.

Még a Galaxy Note10 bemutatója előtt leplezte le a Samsung az iparág első EUV litográfiával készült, 7 nanométeres szettjét, amit nagy valószínűséggel az új csúcsmodellben látunk viszont elsőként. Az Exynos 9825 már futott egy kört a Geekbenchnél, a processzormagok órajelét viszont még mindig nem osztotta meg a gyártó a nyagyérdeművel. A szett kialakítása megegyezik az Exynos 9820-szal, maradt a háromklaszteres elrendezés és a legtöbb paraméter is változatlan.

A két, negyedik generációs processzormag mellett egy kétmagos, Cortex-A75-ös halmaz és egy négymagos Cortex-A55-ös halmaz dolgozik, feltehetően a 9820-hoz képest valamivel megemelt órajellel, a grafikus feladatokat pedig a Mali G76MP12 látja el. A szett párosítható Exynos 5100-as modemmel, így elérhetők az 5G hálózatok, egyébként a Shannon 5000-res LTE modul került a lapkára Cat.20-as letöltési és Cat.13-as feltöltési szabvánnyal. Nyilvánvalóan van integrált NPU, ISP, 8K videótámogatás, 4K HDR10+ kompatibilitással, de ezt az előző szett is tudta.

Előzmények

  • Fitogtatja erejét az új Exynos és Qualcomm lapka

    A ROG Phone 2 hivatalosan, a Note10 Pro több piacon pedig a pletykák szerint vet majd be Snapdragon 855+ mobilplatformot. Európában az utóbbi a 7 nm-es Exynos 9825-tel futhat be.

  • A Samsung gyártja a Snapdragon 865-öt?

    Koreai források szerint az EUV litográfiát használó, 7 nm-es node visszacsalogatta a Qualcommot következő generációs csúcsprocesszorának gyártására. A Note10-zel érkezhet a 7 nm-es Exynos.

Hirdetés