Bemutatkozott az Oppo A54s

Márciusi modelljét frissíti a gyártó, és bár nem kerül túl sok pénzbe, a specifikációja sem épp vérpezsdítő.

A BBK-csoporton belül az Oppo az a márka, amelyik az ázsiai régióban abszolút kivívta magának az ismertséget, 15 éves jelenléttel, stabil háttérrel és korrekt termékekkel mára már kérdés nélkül követeli meg magának a prémiumfelárat a fiatalabb konkurensekkel szemben, kérdés persze, hogy ez a többlet Európában mennyire lesz érvényesíthető. Ugyanis a most bemutatkozott, Angliában és Olaszországban startoló Oppo A54s a maga 84 ezer forintnak megfelelő 230 eurós árával nem is annyira olcsó, ha azt vesszük, hogy egy 5G nélküli, 60 Hz-es, 720p-s LCD kijelzővel szerelt, kvázi egy hátlapi kamerás eszköz, aminek legfőbb előnye a méretes akksija és a gyorstöltési lehetősége.


[+]

Nézzük át kicsit alaposabban, mit kapunk a pénzünkért: az előlapi panel képátlója 6,52 hüvelyk, a 720 x 1600 pixeles felbontás miatt azonban mindössze 269 ppi-vel számolhatunk. A rendszerchip a MediaTek Helio G35, aminek 12 nanométeres gyártástechnológiája egyáltalán nem elavult, de a nyolcmagos Cortex-A53 processzor már inkább az, és a PowerVR GE8320 sem épp a grafikai egységek csúcsa, és nem ígér túlzottan jó sebességet a sima, eMMC 5.1-es tároló sem, amiből egyébként 128 GB jut, 4 GB rendszermemória mellett.


[+]

A hátlapi főkamera 50 megapixeles, de az f/2,2-es apertúráján és a PD-autofókuszán kívül ezt sem specifikálják túl, videózni 1080p-ben, 30 fps-sel tud. A hátlapon makró és mélységérzkelő van még 2-2 megapixeles felbontással, elöl pedig a kicsi szenzorszigetben egy 8 megapixeles kamera ücsörög. Az ujjlenyomat-olvasó a jobb oldalán van, adatkommunikációs téren pedig közepesek a képességei: 2.0-s USB átvitel egy Type-C csatlakozón át, GPS-vevő a szokásos felhozatallal, ac-s, kétcsatornás Wi-Fi és 4G jellemzi, hiányzik az NFC, de megvan a 3,5 milliméteres jack csatlakozó.


[+]

Az akkumulátor 5000 mAh kapacitású, az Oppo Super VOOC technológiáját kihasználva a gyorstöltés is adott. az IPX4 vízvédelmű, 8,4 milliméter vastag, 190 grammot nyomó eszköz november közepétől érhető el Európában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés