Bemutatkozott a vízálló Xperia ZR

Hirdetés

Európában Xperia ZR néven mutatta be a Sony a Japánban Xperia A SO-04E néven piacra dobott vízálló készülékét, mely akár másfél méter mélyen is hosszan megállja a helyét. A készülék kapcsán a gyártó külön kiemelte, hogy a 13 megapixeles Exmor RS szenzor víz alatt is tökéletes Full HD HDR felvételek készítésére alkalmas, ráadásul a BRAVIA motorral meghajtott OptiContrast OLED képernyő a tükröződés gátló kialakításának köszönhetően erős napfényben is jól látható marad. Az Android 4.1 Jelly Bean alapokon nyugvó készülék más téren is tipikus felső kategóriás modellnek tűnik, hiszen 4,6 hüvelykes, 720 x 1280 képpontos megjelenítőt, HSPA+ hálózati támogatást, GPS, WLAN, Bluetooth 4.0 és NFC modult, 1,5 GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzort, 2 GB RAM-ot és microSDHC kártyafoglalatot kapott. Az IP58 tanúsítvánnyal is rendelkező, 131 x 67,4 x 10,4 milliméteres és 140 grammos Xperia ZR várható ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Készül a vízálló Xperia UL

    Várhatóan öthüvelykes kijelzővel és Snapdragon 600 processzorral érkezik a Sony „Gaga” belső néven fejlesztett por- és vízhatlan okostelefonja.

  • Xperia ZR – június végétől

    A Sony hivatalos Facebook oldala szerint a vízálló készülék értéke négyszáz euró körül lehet, melyből egyet egy szerencsés meg is nyerhet.

  • Bemutatkozott az Xperia M

    Egy- és kétkártyás változatban is piacra kerül a Sony középmezőnybe szánt négyhüvelykes okostelefonja.

  • Xperia ZR – Android 4.2.2 alapokon

    Az Xperia Z és ZL után a ZR számára is elérhetővé vált a Jelly Bean platform számos javítással kecsegtető frissítése.

Előzmények

Hirdetés