Bemutatkozott a Samsung Galaxy S6 active

Hirdetés

A Samsung hivatalosan is lerántotta a leplet a Galaxy S6 active névre keresztelt készülékéről. A masina 5,1 hüvelykes, QHD felbontású Super-AMOLED panelt kapott, a motorháztető alatt pedig egy Exynos 7420 chipset lakozik, akárcsak a Galaxy S6 esetén. Nagy külünbség viszont, hogy a mobil megfelel a Mil-STD-810G katonai szabványnak, és IP68 védettséggel rendelkezik. Ezeknek köszönhetően a másfél méter mély vízben harminc percig képes károsodás nélkül lubickolni, ellenáll a pornak és a kisebb ütéseknek is.


[+]

Az S6 active további előnye, hogy a hátlap alá egy 3500 mAh kapacitású akkumulátor került, ami 40 százalékkal több a sima variánsnál látottakhoz képest. Rendszermemóriából 3 GB jutott, a belső tárhely mérete 32 GB, ám a pletykákkal ellentétben továbbra nincs microSD foglalat.

A hátlapra egy 16 megapixeles, az előlapra pedig egy 5 megapixeles kamera került, a szoftveres felületet a ToucWizzel ellátott Android 5.0.2 biztosítja. A Galaxy S6 active fehér, kék és szürke színekben lesz elérhető  június 12-től, ám sajnos egyelőre csak az amerikai AT&T szolgáltató kínálatában lehet majd megtalálni.

Előzmények

Hirdetés