Bemutatkozott a Nokia X7

Minden valószínűség szerint 7.1 Plus néven fog nálunk piacra kerülni az a készülék, amit ma Kínában mutatott be a HMD.

Szinte biztos volt, hogy a Mate 20-széria legérdekesebb tagjain kívül a Nokia hoz ma újdonságot, ennek megfelelően be is mutatkozott Kínában a Nokia X7, a februári Nokia 7 Plus utódja, ami hozzánk jó eséllyel 7.1 Plus néven érkezik.

Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et
Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et [+]

A méretes phablet 154,8 x 75,8 x 8 milliméteres dimenziókkal bír és 178 grammot nyom, ehhez egy 6,18 hüvelykes Full HD+ kijelző tartozik, 86,5%-ot kihasználva az előlapból. Fémből készült a kerete, üveg a hátlapja, a kamerák környékén látható Zeiss felirat pedig egyértelműen emlékeztet minket arra, hogy ez nem egy alapmodell. Nem maradt el a már-már szokásos notch, azaz szenzorsziget.


[+]

Kamerás képességek kapcsán egy 12 megapixeles szenzor és egy optikai képstabilizátorral ellátott, f/1,8-as fényértékű lencse párosa adja a lényeget, az 1,4 mikronos pixelméret remekül hangzik, ahogy a dual pixel fókuszálási technológia megléte is. A másodlagos kamera továbbra is egyszerű, csupán a mélységadatokat szállítja, egyébként 13 megapixeles. Dupla ledes vaku áll rendelkezésünkre, ami kétféle színhőmérséklettel világít egymás mellett. Előre 20 megapixeles, fixfókuszos egységet szereltek.


[+]

Hardveresen a Snapdragon 710 áll a felhasználók rendelkezésére, tehát nyolcmagos Kryo 360-as processzor és Adreno 616 áll a felhasználók rendelkezésére, mindezt 4 vagy 6 GB rendszermemóriával és 64 vagy 128 GB-os tárolóegységgel. Természetesen dual SIM-es a készülék, de csak akkor, ha nem szeretnénk microSD-vel bővíteni a tárolót. Az USB Type-C csatlakozó mellett 3,5 milliméteres jack is rendelkezésre áll, ahogy az ac-s WiFi, a GPS / AGPS + GLONASS + Beidou-egység, az 5.0-s Bluetooth, és a Cat.6-os LTE, sőt, még FM-rádió is, egyedül az NFC az, ami az elődben szerepelt, de most nem írja a kínai termékoldal.


[+]

Kínában jelenleg Android 8.0 Oreót futtat az eszköz, de nem is része az Android One-programnak, ez várhatóan Európában másképp lesz, és azonnal Pie rendszert fog futtatni, rendszeres frissítések ígéretével. Akkumulátora 3500 mAh kapacitású, ami lehetne ugyan nagyobb, de legalább a gyorstöltést támogatja, 30 perc alatt 50%-ra lehet eljuttatni a gyári adapterrel. A kínai árak 68 és 100 000 forint közötti összegre válthatók át, de kalkulálni valószínűleg az elődmodell hazai 135 000 forintos nyitóárával érdemes, remélhetőleg még ebben az évben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Nokia 8.1 - Annyira plusz, hogy már nyolc

    A Nokai 8.1 ugyanaz a készülék, mint a Nokia X7, amit meg ugye a Nokia 7 Plus folytatásának szántak, így a Nokia 8.1-nek inkább van köze a felső középkategóriás modellekhez, mint a csúcsszériához.

Előzmények

Hirdetés