2019. január 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Bemutatkozott a Nokia X7

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Nokia

Minden valószínűség szerint 7.1 Plus néven fog nálunk piacra kerülni az a készülék, amit ma Kínában mutatott be a HMD.

Hirdetés

Szinte biztos volt, hogy a Mate 20-széria legérdekesebb tagjain kívül a Nokia hoz ma újdonságot, ennek megfelelően be is mutatkozott Kínában a Nokia X7, a februári Nokia 7 Plus utódja, ami hozzánk jó eséllyel 7.1 Plus néven érkezik.

Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et
Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et [+]

A méretes phablet 154,8 x 75,8 x 8 milliméteres dimenziókkal bír és 178 grammot nyom, ehhez egy 6,18 hüvelykes Full HD+ kijelző tartozik, 86,5%-ot kihasználva az előlapból. Fémből készült a kerete, üveg a hátlapja, a kamerák környékén látható Zeiss felirat pedig egyértelműen emlékeztet minket arra, hogy ez nem egy alapmodell. Nem maradt el a már-már szokásos notch, azaz szenzorsziget.


[+]

Kamerás képességek kapcsán egy 12 megapixeles szenzor és egy optikai képstabilizátorral ellátott, f/1,8-as fényértékű lencse párosa adja a lényeget, az 1,4 mikronos pixelméret remekül hangzik, ahogy a dual pixel fókuszálási technológia megléte is. A másodlagos kamera továbbra is egyszerű, csupán a mélységadatokat szállítja, egyébként 13 megapixeles. Dupla ledes vaku áll rendelkezésünkre, ami kétféle színhőmérséklettel világít egymás mellett. Előre 20 megapixeles, fixfókuszos egységet szereltek.


[+]

Hardveresen a Snapdragon 710 áll a felhasználók rendelkezésére, tehát nyolcmagos Kryo 360-as processzor és Adreno 616 áll a felhasználók rendelkezésére, mindezt 4 vagy 6 GB rendszermemóriával és 64 vagy 128 GB-os tárolóegységgel. Természetesen dual SIM-es a készülék, de csak akkor, ha nem szeretnénk microSD-vel bővíteni a tárolót. Az USB Type-C csatlakozó mellett 3,5 milliméteres jack is rendelkezésre áll, ahogy az ac-s WiFi, a GPS / AGPS + GLONASS + Beidou-egység, az 5.0-s Bluetooth, és a Cat.6-os LTE, sőt, még FM-rádió is, egyedül az NFC az, ami az elődben szerepelt, de most nem írja a kínai termékoldal.


[+]

Kínában jelenleg Android 8.0 Oreót futtat az eszköz, de nem is része az Android One-programnak, ez várhatóan Európában másképp lesz, és azonnal Pie rendszert fog futtatni, rendszeres frissítések ígéretével. Akkumulátora 3500 mAh kapacitású, ami lehetne ugyan nagyobb, de legalább a gyorstöltést támogatja, 30 perc alatt 50%-ra lehet eljuttatni a gyári adapterrel. A kínai árak 68 és 100 000 forint közötti összegre válthatók át, de kalkulálni valószínűleg az elődmodell hazai 135 000 forintos nyitóárával érdemes, remélhetőleg még ebben az évben.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.