Új kezelőfelületet kap a Symbian^3

Idén februárban a Nokia bejelentette, hogy hamarosan érkezik majd egy átfogó frissítés a Symbianˆ3 alapú készülékekhez. Akkor még csak annyit tudtunk, hogy kicserélnik az ikonokat, ma viszont hivatalosan is bejelentette a cég az Anna kódnévre hallgató csomagot, mely nem csak a ma bemutatott, hanem a már piacon lévő készülékek egy részére is elérhetővé válik. A csomag egyébként "PR2" kódnéven (is) fut.

Az Anna elsősorban a felhasználói élményt hivatott növelni, a most bemutatott E6 és X7-00 készülékeken már gyárilag rajta lesz. Az egyik legfontosabb újítás az ikonkészlet lecserélése volt, az új kezelőfelület ebből adódóan sokkal modernebb és egységesebb benyomást kelt, mint a korábbiak. A másik fontos változtatás a szövegbevitelre irányul, az új fejlesztéssel már fekvő módban (fektetett képernyő mellett) is pötyöghetünk teljes virtuális billentyűzettel. Megújult a webböngésző is, felül egy dedikált linksorral, az alsó sarkokban pedig két darab mindig látható gombbal találkozhatunk; bal oldalt a vissza billentyűt, jobb oldalt bedig a beállítások gombját láthatjuk. További újdonság a navigációs szoftver fejlesztése, a térképek frissítése már bárhonnan elérhető (azaz nem csak az Ovi Suite-on, számítógépen keresztül), erre egy dedikált menüpontot is biztosít a finn gyártó. Az alkalmazás SNS-integrációt is kapott (Foursquare, Twitter és Facebook), így térkép témájú megosztásokra is lehetőségünk van. A térképadatbázis kibővült az úgynevezett public transportation, azaz a tömegközlekedés vonallal, amely kis hazánkban Budapesten is elérhető. A megújult térkép egyébként már elérhető az Ovi Store-ból.

A frissítés természetesen elérhető lesz az eddig megjelent Symbian^3 készülékre: N8, E7, C7, C6-01.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia E7 - elszalasztott lehetőség

    Hosszú várakozás után megérkezett a finnek teljes billentyűzetes újdonsága, amelyből akár a piac egyik legjobb mobilja is születhetett volna.

  • A Nokia jövője

    A barcelonai sajtótájékoztató után világossá vált, hogy merre megy tovább a Nokia. WP7, Meego, Symbian, kérdések és válaszok.

  • Nokia C5-03 - lejárt lemez

    Megjelent a finn gyártó legújabb középkategóriás készüléke, amelyen a Symbian S60v5 rendszere fut.

  • Nokia C6-01 - ötletek nélkül élni

    A finn gyártó az új Symbian rendszer köré próbál építkezni, de készülékeik alig különböznek.

Hirdetés