Bemutatkozott a Moto G Stylus és G8 Power

Aki középkategóriás Moto mellett dönt, az választhat: érintőceruza és akciókamera, vagy remek üzemidő, zoomfotók és gyorstöltés.

Leleplezték a középkategóriás Moto G-széria két legújabb tagját, amiket Moto G Stylus és Moto G8 Power néven lehet majd keresni a boltok polcain. Az újdonságokban közös pontként említhető a 6,4 hüvelykes kijelző Full HD+ felbontással és kameralyukkal, a Snapdragon 665 rendszerchip, illetve a jól sikerült árazás, de persze különbségek is vannak bőven.

Kezdjünk az olcsóbb, egyszerűbb modellel, ami a G8 Power: ez a modell négy hátlapi kamerát mutat magán, 16 megapixeles a főkamera, ezen kívül van egy 8 megapixeles zoomkamera (2X), illetve egy ugyanilyen felbontású, de ultraszéles (118 fok) látószögű egység, mindez kiegészül egy 2 megapixeles makrókamerával. A hátlapon a Moto logo valójában ujjlenyomat-olvasó is, ilyet már láttunk korábbi modelleken is, ez nem is meglepő, hiszen a kijelzőbe már az IPS technológia miatt sem kerülhetne ujjlenyomat-olvasó, be kell érnünk a bal felső lyukból ránk néző 16 megapixeles szelfikamerával.

A Snapdragon 665 rendszerchiphez (8 x 2 GHz Kryo 260 + Adreno 610) tartozó 4 GB RAM és 64 GB-os belső tároló nem hangzik rosszul, de ennél lelkesítőbb az akár három napnyi használatot ígérő 5000 mAh kapacitású akkumulátor, amihez még 18W-os gyorstöltési kompatibilitás is tartozik. A készülék vízlepergető burkolatot kapott, de IP-védelemmel nem büszkélkedhet.

Az alig módosított Android 10 rendszerrel piacra kerülő mobil Amerikában 249 dolláros áron, azaz átszámítva 75 000 forintért kerül piacra, a Motónál pedig általában hasonlóak szoktak lenni a tételek Euróban is, tehát érdemes még néhány százalékot rászámolni erre az összegre, ha valaki meg akarja venni az áprilisban startoló mobilt.

A Moto G Stylus értelemszerűen a készülékházából előhúzható tollról kapta a nevét. Az apró stylus nem annyira okos, mint a Galaxy Note-okban található megoldás, nincsenek Bluetooth-extrák meg nyomásérzékeny funkciók, viszont egy-két aprósággal a Moto is megörvendezteti a tollra éhes felhasználókat: ilyen például a Moto Note app, ami megfelelő beállítás esetén a toll kihúzására automatikusan elindulhat.


[+]

Itt is IPS kijelzőt kapunk 16 megapixeles szelfikamerával, a hátlapon pedig ugyanúgy megtaláljuk a gombban lévő ujjlenyomat-olvasót, a kameraelrendezés viszont eltér. 48 megapixeles főkamerával dolgozhatunk alapvetően, de a 16 megapixeles, One Action-ből örökölt, kizárólag videózásra alkalmas ultraszéles akciókamera is megtalálható a készülék hátulján - ezt demonstrálja a gyártó által közzétett videó itt lenn. A 2 centiről történő fotózást itt is egy kisfelbontású (2 MP) makrókamera támogatja.

Az előlapon természetesen üveggel fogunk találkozni, a keret alumíniumból, a hátlap pedig vízlepergető műanyagból készült, noha IP-minősítést ez a készülék sem kapott, hiába helyettesíthet akciókamerát a gyártó szerint. A rendszerchip és a 4 GB memória megegyezik, viszont a videóknak (és természetesen a többi felhasználói tartalomnak) itt már 128 GB-os tároló jut, microSD-bővíthetőséggel.


[+]

A 4000 mAh kapacitású akkumulátor 10W-os töltővel, Type-C csatlakozón keresztül tölthető, és megvan a 3,5 milliméteres jack is. A hibrid dual SIM-es mobil 299 dolláros ára inkább a 100 000 forintos kategóriát közelítheti majd Európában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés