Bemutatkozott a Moto G8 Power Lite

Kameralyuk helyett középső notch, kicsit szerényebb hardver, viszont méretes akkumulátor jellemzi az európai piacon is megjelenő mobilt.

A februárban bemutatkozott Moto G8 Power után nem sokkal megérkezett egy még elérhetőbb árú Lite verzió is, ami ugyan Snapdragon 665 helyett egy MediaTek Helio P35 rendszerchipet kapott 4 GB RAM-mal, és a hátlapi kamerarendszere is szerényebb, de 5000 mAh kapacitású akkumulátorával jó eséllyel remek üzemidőt fog hozni.


[+]

A mobil előlapján látható 6,5 hüvelykes Max Vision IPS kijelző HD+ felbontású és 20:9-es képarányú, kameralyukas megoldás helyett középső notch látható felül, benne 8 megapixeles szelfikamerával. A hátlapján 16 megapixeles szenzorral és f/2-es apertúrájú lencsével ellátott, Full HD videók készítésére alkalmas főkamera található, mellette 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységszenzor figyel. Természetesen nem maradt el a ledes vaku, és hátra jutott ujjlenyomat-olvasó is, elegánsan Moto-logóval párosítva.


[+]

A mobil Android 9 Pie rendszert futtat, a beépített tárolója 64 GB-os, microSD-vel bővíthető. A méretes akkumulátor a gyártó szerint reális kétnapos üzemidőre elegendő, a töltési szabványok azonban nagyon visszafogottak: microUSB-n keresztül támaszkodhatunk a fix 5V/2A-s, azaz 10W-os adapterre. A mobil többek közt Németországban jelenik meg először, ahol 185 eurós, azaz 67 000 forint körüli felhasználói kezdőár tartozik.

Előzmények

Hirdetés