Bemutatkozott a Lenovo Yoga Pad 13"

MicroHDMI csatlakozójával rendkívül széleskörűen használható gép lehet a fém keretű, alcantara bevonatos, JBL hangszórós újdonságból.

Hirdetés

Teljes egészében Lenovo Yoga Pad Pro 13" néven anyakönyvezik a gyártó új, felső-középkategóriás táblagépét. Ezt a készüléket, ellentétben a nálunk utoljára járt Lenovo Yogával nem csak egyszerű tartalomfogyasztásra találták ki elsősorban, hanem kreatív munkaeszközként, sőt, a microHDMI-csatlakozójával még külső kijelzőként is használhatjuk, mindehhez pedig méretes kijelző és potens hardver tartozik.


[+]

13 hüvelykes LTPS LCD panel került előre 2160 x 1350 pixeles felbontással (16:10), 100%-os sRGB lefedettséggel, továbbá HDR10 és Dolby Vision támogatással. A 400 nites maximális fényerő nem kiemelkedő, a microHDMI port azonban egyedülálló, segítségével akár számítógépünk másodlagos megjelenítője, vagy akár valamilyen játékkonzol kijelzője is lehet a méretes panelből, a hivatalos fotókon pont egy Nintendo Switch látható.


[+]

Szintén ide tartozik, hogy a kütyü négy darab JBL hangszórót kapott, összesen 9W teljesítménnyel (2 x 2,5W és 2 x 2W), 5 cm³-nyi hangtérrel, és nem mellesleg Dolby Atmos támogatással. Kiemelkedő az anyaghasználat is: fém a keret, rozsdamentes acélból, CNC-megmunkálással készült a fotókon is látható támasztó talp, hátul pedig alcantara bevonat teszi minőségivé a fogását. Maga az eszköz egyébként 830 grammot nyom, tehát érezhetően nehezebb lesz egy hasonló kijelzőméretű iPad Prónál, laptopos mércéhez nézve azonban még mindig szinte elhanyagolható a tömege.


[+]

A hardver a Snapdragon 870, ami a Qualcomm tavalyi csúcshardverének, a 865-nek egy frissített iterációja, aminél 3,2 GHz-re skálázták a Kryo 585 teljesítménymagot, ehhez másik három 2,42 GHz-es és négy 1,8 GHz-es egység szegődött, grafikus szinten pedig az Adreno 650-ről beszélhetünk. A gyártástechnológia maradt 7 nanométeren, a memóriakiosztás pedig egyszerű: 8 GB-nyi LPDDR5 RAM és 256 GB-os, UFS 3.0 tároló került bele. Az alaprendszer az Android 11, ehhez ZUI 12.5 tartozik.


[+]

Ami a bevitelt illeti, nyilván mindenféle Bluetooth-kiegészítőt támogat a kütyü, a 3.1-es USB-C csatlakozón keresztül pedig csomó egyéb periféria is szóba jöhet, illetve a Lenovo kínál egy aktív ceruzát is opcionálisan, ami 4096 szintű nyomásérzékeléssel ad teret a rajzolgatásnak. A készülékben Wi-Fi 6 támogatás (2x2 MIMO) és 5.2-es Bluetooth is került, hátlapi kamera nincs, elöl viszont van egy 8 megapixeles modul, amihez egy 3D ToF modul is tartozik az arcfelismeréses feloldáshoz.


[+]

3300 jüanért, azaz körülbelül 148 ezer forintnyi összegért lehet Kínában beszerezni az eszközt, a nemzetközi piacra kerülésről egyelőre még nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés