Bemutatkozott a Galaxy Tab 10.5 és 8.4

A számtalan kémfotó és bennfentes források által megszellőztetett információk után végül a Samsung is elérkezettnek látta az időt a Galaxy Tab S sorozat leleplezésére, melyek az azonos betűjelű okostelefon családhoz hasonlóan a felső szegmensben landoltak. A duó legnagyobb dobása minden kétséget kizáróan a WQXGA, vagyis 2560 × 1600 képpont felbontású Super AMOLED megjelenítők használata lehet, mely a hatalmas kontrasztarány mellett 6,6 milliméteres karcsúság elérésére is lehetőséget teremtett. A Galaxy S5-höz hasonlóan a menügombba ujjlenyomat-olvasó is került, melynek köszönhetően jelszavak helyett biometrikus azonosításra is lehetőség nyílik.

A fizikai méretüktől eltekintve a két készülék műszaki felszereltsége szinte teljesen azonos. A 4G LTE kiadások 2,3 GHz-es Snapdragon 800 processzor köré épülnek, a modem nélküli verziókban pedig négy 1,9 GHz-es Cortex-A15 és ugyanannyi Cortex-A7 magot tartalmazó Exynos 5 Octa processzor teljesít szolgálatot 3 GB RAM és 16 vagy 32 GB belső árhely társaságában. Közös paramétere a Full HD videók rögzítésére alkalmas 8 megapixeles hátoldali és 2,1 megapixeles előlapi kamera is, mint ahogy a hátlap kialakítása is a Galaxy S5 megoldásait idézi.

Az Android 4.4 KitKat operációs rendszer köré épülő táblagépek a rendkívül kecses kialakításuk ellenére viszonylag nagy kapacitású akkumulátorokkal büszkélkedhetnek, hiszen a kisebbik modellbe 4900, a nagyobbikba pedig 7900 mAh kapacitású cella került elhelyezésre. A 294 grammos Galaxy Tab S 8.4, illetve a 467 grammos Galaxy Tab S 10.5 modem nélküli kiadása már jelenleg is előrendelhető399, illetve 499 dolláros áron, ám a kiszállításra július elejéig még várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés