Galaxy blog: Videón a Tab S széria

Magyarországi idő szerint péntek hajnali egy órakor rántotta le a leplet a Tab S családról, mely jelenleg két eszközt tartalmaz. A Galaxy Tab S 10.5 és a Galaxy Tab S 8.4 többek között a kijelzőméret (10,5, illetve 8,4 hüvelykes képátló), a dimenziók és az akkumulátor kapacitása (7900 és 4900 mAh) terén mutatnak eltérést egymáshoz képest, ám a legtöbb tulajdonságuk megegyezik.

A kijelző felbontása 2560 x 1600 képpontos, a technológiája Super AMOLED. A számítási teljesítményért kiviteltől függően egy Snapdragon 800 vagy egy Exynos 5 Octa lapka felel, mely mellett 3 GB RAM és 16 vagy 32 GB háttértár található, utóbbi microSD-kártyával bővíthető. A mindössze 6,6 milliméter vastag eszköz hátlapi kamerája 8 megapixeles, az előlapi fényképező 2,1 megapixeles. Szoftveres téren sem lehet fogást találni az eszközökön, az Android 4.4 alapú táblák számos extra szoftvert rejtenek, a repertoárból a Galaxy S5 fedélzetén debütáló ujjlenyomat-szenzor sem maradhatott ki.

A spcifikációk alapján két csúcsgépről van szó, melyekkel a felső árkategóriát támadja a Samsung. A magyarországi premierről és várható árról egyelőre nincs információnk.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Azóta történt

Előzmények