Bemutatkozott a Black Shark 3S

A Xiaomi sem akar lemaradni a vadonatúj konkurensektől gamer-mobilon, így aztán az ismert szériájuknak adtak egy apró ráncfelvarrást.

Rengeteg gamer csúcsmobil mutatkozik be mostanában, a nálunk is igen jól teljesítő Asus ROG Phone 3 mellett a Lenovo Legion Duel, illetve a Nubia Red Magic 5S is friss premier, hogy csak a legfőbbeket említsük. Ebben a szegmensben nyilván a Xiaomi sem akar lemaradni, ők is leleplezték tehát a Black Shark 3S-t, ami az eredeti szériához képest apróságokban változott.

[+]

Először is, a 6,67 hüvelykes AMOLED kijelző mostantól 120 Hz-es megjelenítési sebességre is képes, miközben az érintésérzékelés 270 Hz maradt, ami egyébként is bőven túlteljesíti a megszokottakat. Az 500 nites maximális fényerő nem hangzik túl soknak a Full HD+ (20:9) panelen, de egy játékos szobában biztosan bőven elég lesz. A kijelzőn vannak nyomásérzékeny zónák, ahová különféle funkciókat lehet programozni, és hangvezérlés van például kijelzőrögzítés elindítására, hogy ne kelljen elvennünk az ujjunkat az aktiváláshoz, ne zökkenjünk ki a játékból.


[+]

A Plus utótag nélküli Snapdragon 865 került bele, ez nyilván az egyik legjobb rendszerchip, ami androidos mobilba kerülhet 2020 derekán, jut mellé LPDDR5 RAM és UFS 3.1-es tároló. A többi dolog aligha változott: megvan az 5G-támogatás és természetesen a Wi-Fi 6 is a specifikációs lista részét képezi. A hátlap továbbra is három kameraegységet rejt magában, 64 megapixeles főkamerát, f/1,8-as apertúrával, továbbá 13 megapixeles ultraszélest és 5 megapixeles mélységszenzort. Az előlapi szűk káváról 20 megapixeles szelfikamera néz vissza a felhasználóra.


[+]

Kábelen továbbra is 65W-os maximumú gyorstöltéssel számolhatunk, bár nyilván nem kőkemény játék közben, amikor várhatóan eleve fog küzdeni a melegedéssel az eszköz. Mindenesetre szuper ideális esetben 12 perc alatt (!) meglehet egy 50%-os töltés, összesen pedig 38 percet számolhatunk a 4729 mAh kapacitású telep teljes feltöltésére. Mágneses töltővel 18W a maximum, játék közbeni töltéshez ez lehet inkább ajánlott. A legújabb JOYUI12 szoftver képernyőtükrözéssel jön, ami USB-C-vel külső megjelenítőre csatlakoztatva 60 fps képfrissítés mellett 40 milliszekundumos késedelemmel tudja kényelmesebbé tenni a játékot, a megfelelően támogatott játékok esetén beléphet a képbe egy billentyűzet és egy egér is.

Kínai árat tudunk mondani: 12/128 GB-os tárolópárral 167 ezer forintnak megfelelő 4000 jüanért lehet elhozni, a 256 GB felára körülbelül 13 ezer forint lesz. Érkezik egy új, 512 GB-os variáns is, ami kint is a 200 ezer forintos árkategóriát súrolja felülről. Augusztus 4-étől várható a postázás.

Előzmények

Hirdetés