Hirdetés

Bemutatkozott a Black Shark 3 és 3 Pro

90 Hz-es megjelenítésű, 270 Hz-es érintésérzékelésű OLED kijelzők, mágneses töltés, Snapdragon 865 rendszerchip, kétféle méret: nagyot harap a Xiaomi új gamer-szériája.

Pontosan, a meghirdetett időpontban mutatkozott be a játékosoknak szánt Xiaomi-almárka két legújabb modellje, a Black Shark 3 és a Black Shark 3 Pro. A csúcsváltozat méretben és felbontásban is túltesz az alapmodellen, 7,1 hüvelykes QHD+ felbontású OLED kijelzője 90Hz-en képes futni, érintésérzékelés terén pedig 270 Hz-es értéke a jelenlegi legmagasabb, amivel mobilos fronton találkozni lehet.

A nyers erőről Snapdragon 865 chip gondoskodik, megvan az 5G-támogatás és természetesen a Wi-Fi 6 is a specifikációs lista részét képezi. 8 és 12 GB RAM-os változatokban lesz elérhető a mobil, a nagyobb változat a legfrissebb LPDDR5-ös egységet kapja, míg a kisebb kivitelben a régebbi LPDDR4X egység található. Tároló terén nincs különbség, 256 GB-os UFS-re lehet pakolni.

[+]

Az érdekes kameraelrendezés három egységet rejt magában, 64 megapixeles főkamerát, f/1,8-as apertúrával, továbbá 13 megapixeles ultraszélest és 5 megapixeles mélységszenzort. Az előlapi szűk káváról 20 megapixeles szelfikamera néz vissza a felhasználóra.


[+]

Persze egy játékmobil esetén a kamerás képességek soha nem lesznek annyira előtérben, mint a gamer extrák, amikből bőven jutott: két fizikai triggergomb, illetve mágneses töltési lehetőség (18W) teszi élvezetessé és folyamatossá a játékot, a normál, 65W-os (!) Type-C-s töltő pedig döbbenetesen gyors, 38 perces 0-100%-os töltéssel kecsegtet, mindezt 5000 mAh kapacitás mellett.


[+]

A sima Black Shark 3 egy méretosztállyal kisebb: 6,67 hüvelykes kijelzője Full HD+ felbontású, viszont az akkumulátor nem jelentősen gyengébb, 4720 mAh-s. A normál változaton nincsenek meg a fizikai triggerek, és kicsit más beosztásúak a memóriaopciók: 8/128, 12/128, illetve 12/256 GB-nyi tárolóval lehet választani, egyéb téren aligha van eltérés: azonos formaterv, azonos fém-üveg anyaghasználat, nincs notch vagy kameralyuk, helyette van hagyományos, szűk káva, dupla hőcsatornás hűtési rendszer.

A sima modell fekete, szürke és ezüst színekben érkezik, a Próból csak fekete és szürke várható, az alapmodell belépő méretű tárolóval körülbelül 150 000 forintnak megfelelő jüanba fog kerülni Kínában, de aki a Pro változatot szeretné, az minimum 200 000 forintot fog fizetni a 8 GB RAM-os változatért is. A mobilok Kínában március 17-től elérhetők.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés