Ezüstbe borult a Nubia Red Magic 5S

Legalábbis az egyik színvariáció a hűtőrendszerben felhasznált ezüstöt idézi, de komolyabb változtatásokat nem eszközöltek.

Hirdetés

Meglepő lépés, hogy a Nubia nem fejlesztette a lapkakészletet, így továbbra is a Snapdragon 865 5G szettből próbálják kihozni a maximumot, csak most már ICE Ag fantázianevű hűtőrendszerrel. Már a megnevezés is igen kreatív (Ice Ag(e)), a lényeg pedig a hűtőelemek ezüstre cserélése, ami valamivel jobb hővezető képességű, mint a hasonló képességű réz, tekintve, hogy mégiscsak a legmagasabb konduktivitási tényezővel rendelkező anyag. A 15 ezer RPM fordulatszámú integrált ventilátor maradt, a folyadékhűtésből, intelligens hőszenzorokból és az új, külső aktív hűtésből álló rendszert pedig Trinity Coolingnak nevezték el.

A színvariációk eltérő memóriakiosztást is jelentenek.
A színvariációk eltérő memóriakiosztást is jelentenek. [+]

A Cool Dock a készülék felületét hűti, ahogy a ROG Phone 3-at a AeroActive Cooler és szemmel láthatóan a kialakítás terén is merítettek ihletet az Asus mérnökeitől. A külső ventilátorra Type-C USB csatlakozó és 3,5 milliméteres audiokimenet is került. AZért hardveresen is történtek változások, például az UFS 3.0-s szabványú belső tárhelyet UFS 3.1-re cserélték, az LPDDR5-ös memória pedig 16 GB is lehet a legerősebb konfigurációban 256 GB raktér mellett.

Nubia Red Magic 5S (8/1278 GB) Cool Dock külső ventilátorral
Nubia Red Magic 5S (8/1278 GB) Cool Dock külső ventilátorral [+]

A GameSpace is kapott szoftvres extrákat, mint a kisabalakos alkalmazáskezelés játék közben, makrók és a részletesebb testreszabási lehetőségek. A Nubia Red Magic 5G Kínában már előrendelhető, Európában és egyéb régiókban pedig szeptembertől lesz elérhető. A legszerényebb kiszerelés 8/128 GB-ot jelent 160 ezer forintnak megfelelő jüanért Sonic Silver színben, a 12 GB-os verzió 256 GB belső tárhellyel Pulse dizájnnal 185 ezer forintba kerül, a csúcsmodell pedig 16/256 GB-os memóriakiosztással 210 ezer forintra jön ki aktuális árfolyamon. Viszont az Ice Dock nem az alapfelszereltség része, további 7500 forintot kell adni érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés