Bekerítették Magyarországot a Vivo telefonok

Legtöbb szomszédunknál forgalomba kerül az érdekes X90 Pro, nekünk marad a dinnye kenyérrel.

Elhagyta Kínát a BBK Electronics kötelékébe tartozó Vivo aktuális csúcssorozata, igaz: a Népköztársaság megtartja magának a Snapdragon 8 Gen 2-vel szerelt X90 Pro+-t. Ehelyett a hasonlóan ígéretes MediaTek Dimensity 9200-zal szerelt X90 és X90 Pro követett el legális határátlépést, más-más úti céllal. Az X90 a GSM Arena információi szerint Hong Kongban, Tajvanon, Indiában, Thaiföldön és Malajziában lesz elérhető hamarosan, míg az X90 Pro ez előbbieken felül az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban és Csehországban is.


[+]

Meg majd' minden szomszédunkban, így Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában és Romániában. Jó kérdés, Magyarország mit vétett, hogy az érdekes formájú okostelefonról lemarad. Közös az X90-ben és az X90 Próban a 6,78"-es és 1260 x 2800 pixeles óriáspanel 120 Hz-en, 10 bites színmélységgel és AMOLED technológiával. Ugyanígy megegyezik a 32 megapixeles szelfikamera és egyaránt 50 megapixeles a hátlapi főegység, habár az X90 1/1,49"-es szenzora jóval kisebb, mint a Pro változat 1" jellegű lapkája, és csak az utóbbi kapott 50 megapixeles 2x-es zoomegységet, az előbbi 12 megapixellel kell megelégedjen.


[+]

A 12 megapixeles ultraszéles kamera közös, akárcsak az Android 13-on alapuló Funtouch felület. Akkumulátorban megint van eltérés: az X90 4810, a Pro pedig 4870 mAh-s telepet kapott, egyaránt 120 wattos villámtöltéssel, az 50 wattos vezetékmentes ugyanakkor az utóbbi privilégiuma. Az árakat a Vivo egyelőre nem pontosította régiónként, azt viszont igen, hogy a Pro a szomszédba fekete műbőrszerű hátlappal látogat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés