Perelik az Apple-t az iPhone miatt

Az elmúlt hetekben már többször felmerült annak a lehetősége, hogy a Cisco és az Apple között kenyértörésre kerül sor, mivel a Cisco az Infogear 2000-ben történt felvásárlásakor az iPhone márkanév birtokába jutott, s az Infogear ezt a nevet már 1996-ban levédette. Mark Chandler, a Cisco alelnöke szerint cége nem kívánta megtagadni a névhasználatot, viszont a licenc feltételeiről mindenképpen meg kell egyezniük. Az Apple véleménye szerint viszont nem követnek el jogsértést a név használatával, mert a Linksysnek, a Cisco egyik divíziójának iPhone-ja egy internetes telefon, az övék pedig mobiltelefon.


Forrás: www.engadget.com

A Cisco a CES indulásáig alá szeretett volna írni egy szerződést, mely tisztázná a használat feltételeit, ám ez nem történt meg, ezért az Apple iPhone nagy port kavart bemutatója után, szerdán egy kaliforniai bíróságon keresetet nyújtottak be a márkanév törvénytelen használatára hivatkozva. Az eljárás megindulása igencsak hátrányosan érintheti Steve Jobs vállalatát, hiszen a kérdés eldöntéséig letilthatják a név használatát. A Cisco azzal érvel, hogy bár más jellegű készülékekről van szó, de mégis csak telefonok, s ez esetben megengedhetetlen a névazonosság.

Gyakorlatilag egyetlen szakértő sem hiszi, hogy valóban bírósági eljárás fog dönteni a kérdésben, teljes az egyetértés abban, hogy az Apple-nek a név kell, a Ciscónak pedig egy rendes kis summa – licencdíjként vagy más formában, ez már kevéssé lényeges.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés