Hirdetés

Piacon az iPhone 11, befutott az iOS 13 és a WatchOS 6

Egy sor korábbi telefon és óra válthat a legfrissebb Apple szoftverre.

Új generációs rendszerrel mutatkozott be és került ma piacra az iPhone 11 széria és az ötödik Apple Watch óracsalád, ám az Apple szerencsére a korábbi modellekre is sokáig nyújt szoftvertámogatást, a tegnap élesített iOS 13 frissítés pedig az iPhone 6S-től és az iPhone SE-től felfele telepíthető az almás telefonokra. Az egyik újdonság a manapság amúgy is népszerű sötét rendszertéma (dark mode), ami ütemezhető.

Sötét mód az iOS 13-on
Sötét mód az iOS 13-on (forrás: TechRadar) [+]

Kapott pár apró új funkciót a fényképező, a képszerkesztő, a billentyűzet és a FaceTime, a Face ID arcazonosítás a frissítéssel pedig praktikusabbá válik, ugyanis a korábbinál szélesebb szögben lehet a kamerarendszerre pillantani. Új memojik érkeztek, javul az ütemidő, természetesebben szólal meg Siri, könnyebben elérhetők a WiFi/BT beállítások és befutott a PS4 kontroller támogatás, amit hamarosan az Xbox One követ. Az iPad tulajoknak viszont türelmesen kell várniuk, és szeptember 30-án, az új 10,2 hüvelykes modellel egy időben már az iPadOS 13 rendszer érkezik.

A watchOS 6
A watchOS 6 (forrás: 9to5mac) [+]

Az Apple watchOS 6 is több fronton újít: elérhető például egy rakás új óralap, több az előre telepített app, beállíthatók a menstruációs ciklusok, követhető a környezeti zajterhelés, bővült a Siri tudáslistája és az óráról rádiózni is lehet (iHeartRadio, Radio.com, TuneIn). A watchOS 6 a series 3-tól telepíthető felfele, az új modellek már ezzel érkeznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Nem hajlik az iPhone 11 Pro Max

    Lehet, hogy flexibilis OLED kijelző lakozik az újrahasznosítható rozsdamentes acélvázban, ám a konstrukció remek. De mi a helyzet a tejüveg borítás karcállóságával?

  • iOS 12-es és 13-as frissítés is érkezett

    A régebbi rendszeren maradt eszközök biztonsági frissítést kaptak, a 13.4 pedig számos újdonsággal bővíti ki a funkcionalitást.

Hirdetés