Bemutatkozott a Snapdragon 7 Gen 3

Egyre nagyobb a kavarás a 7-es szériában, a Gen 3 valójában a Gen 1 utódja és valahol a 7+ Gen 2 és 7s Gen 2 között helyezhető el.

A felső kategória meglepően egyértelműre sikerült az új nevezéktan ellenére, a négyes széria sem bonyolult, a felső középkategóriában viszont nem ennyire tiszta a helyzet. Az első szett volt a Snapdragon 7 Gen 1, amit egyből a Snapdragon 7+ Gen 2 követett, elvileg azt jelezve, hogy a hetes mezőnyben aktuálisan az a legerősebb lapka, a kissé lejjebb skálázott verziója Snapdragon 7s Gen 2 néven jött, az egyes meg látszólag ki a divatból, azóta sem volt róla szó.

A most bemutatott Snapdragon 7 Gen 3-at viszont az Gen 1-gyel veti össze a Qualcomm, mivel ez az SoC tekinthető az első generáció közvetlen folytatásának, képességeit tekintve valahol a két Gen 2-es lap között. Úgyhogy a számozás ellenére továbbra is a Gen 2-es jelölésű feldolgozóegységek a legpotensebbek ebben a szériában.


[+]

A Snapdragon 7 Gen 3 a Gen 1-hez képest kínál 15%-kal jobb számítási teljesítményt és 50%-kal jobb grafikus képességeket 20%-kal kevesebb energiaigény mellett. A TSMC 4 nanométeres lapkája 1+3+4-es elrendezéssel dolgozik 2,63 GHz-es Kryo Prime maggal, amit három, maximum 2,4 GHz-es Performance és négy, 1,8 GHz-es energiahatékony mag támogat. Az OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 FP és Vulkan 1.3 API támogatást biztosító Adreno GPU típusát ezúttal sem specifikálta a gyártó és a Hexagon NPU-ról is annyit közölt, hogy wattonként 60%-kal gyorsabb AI teljesítményt biztosít, mint a Gen 1-es megoldás.

[+]

A valamilyen Spectra Triple ISP akár 200 megapixeles képalkotó egységet is kezel, lehetővé teszi a 4K 60 fps minőségű mozgóképek készítését, külső megjelenítőből pedig választhatunk 4K felbontásút maximum 60 Hz-es képfrissítéssel, vagy FHD-t 168 Hz-en. Az akár 5 Gbps-os 5G adatkapcsolatot a Snapdragon X63 5G Modem-RF modem biztosítja, emellé WiFi 6E és Bluetooth 5.3 jár. Az első készülékeket hamarosan a Honor és a Vivo fogja szállítani az új lapkával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés