Új, középkategóriás Snapdragon lapka érkezik

Új szettet mutat be március 17-én a Qualcomm a 7-es szériában. Legalábbis erre tippelünk, mivel a 7 Gen 1 is ilyentájt érkezett.

Hirdetés

A Qualcomm hivatalosan is bejelentette következő bemutatójának dátumát, ami március 17, vagyis jövő péntek. Az eddigiek alapján több, mint valószínű, hogy a 7-es szériába érkezik a szett, ami lehet akár a Snapdragon 7 Gen 2, de egy pluszos verzió sem kizárt. A 4 nanométeres lapkét elvileg a TSMC gyártja, ami biztatóan hangzik energiahatékonysági szempontból.


[+]

Úgy tűnik, hogy az új, nyolcmagos SoC SM7475-ös típusszámmal már futott egy kört a Geekbenchnél, ami alapján háromklaszteres elrendezésre számítunk egy 2,97 GHz-es Cortex-X2-es erőmaggal, amit három, 2,5 GHz-es Cortex-A710 és négy, 1,8 GHz-es Cortex-A510-es mag kísér, a grafikus feladatokat pedig az Adreno 725 látja el. Amennyiben ez a konfiguráció valóban a Snapdragon 7-es szériájának új generációjához tartozik, elsőként tud majd felmutatni a Qualcomm Cortex-X2-es magot a középkategóriában.

Ezzel pedig kimagasló teljesítményre is számíthatunk. Az AnTuTu valamivel 1 millió pont fölött (1 029 731) mérte egy egyelőre még be nem jelentett Realme Neo5 SE készülékben dolgozó SM7475-ös lapka teljesítményét, ilyen magas számot pedig egyetlen, nem csúcskategóriás szett sem produkált eddig.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés