Beárazták az Xperia 5-öt

Olcsóbb lesz Európában, mint 4K kijelzős társa, a kisebb, ám kompaktnak azért nem mondható ketyeréért mindenesetre szélesre kell nyitni a tárcát.

Egyetlen csúcsmobilt hozott el a Sony a berlini IFA-ra, és végre ki lehet jelenti: féléves ciklusváltás helyett méretben osztotta fel a japán óriás az esztendőt: az MWC-n érkezett a 4K HDR OLED kijelzős, méretes jós(z)ág, a 6,5"-es Xperia 1, és ősszel futott be a 6,1"-en apróbb, bár nem éppen a kompakt hagyományokat folytató Xperia 5. Ez az 1080 x 2520 pixeles HDR OLED panelt kínáló ketyere is mozis, 21:9-es képarányt vet be, amitől egyszerre érezhetően hosszúkás a zsebbe helyezve és kellően keskeny a könnyű átfogáshoz.


[+]

A Snapdragon 855-tel startolt Xperia 5-öt 800 eurón árazták be Franciaországban és 850-en Németországban, az előrendelési készlet erejéig a zajszűrésben kitűnő WF-1000XM3 true wireless headsettel megspékelve. Ha a 950 eurós Xperia 1 hazai árából arányosítunk (300 ezer forint), akkor a 250 ezer forintos magyar címke az őszi modell esetében reálisnak tűnik. A megjelenés valamikor az ősz folyamán várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • IFA 2019: Miért Sony Xperia 5?

    Na, erre a kérdésre pont valami elég homályos választ kaptunk, de sok más döntés okára is fény derült.

  • IFA 2019: Most az Xperia 5 a Sony zászlóshajója

    Nem Xperia 2 néven mutatták be az újdonságot, ami jobban kézbe simul, mint az Xperia 1, de ugyanazzal a képaránnyal érkezik októberben a magyar piacra is.

  • Sony Xperia 1 - megérett a meggy

    Mozivásznas képaránnyal és 4K HDR OLED kijelzővel kapcsolja össze a Sony filmes és telefonos üzletágait. Kérdés, hogy kihúzza-e a tripla kamerás csúcsmobil a gyártót a csávából.

  • Sony Xperia 1: újratervezés?

    XZ4 helyett 1-es számozással futhat be a nyúlánk kijelzős, tripla hátlapi kamerás Sony csúcsragadozó, aminek a kameráihoz a Light.co tehet hozzá okosságokat.

Hirdetés