Hirdetés

IFA 2019: Most az Xperia 5 a Sony zászlóshajója

Nem Xperia 2 néven mutatták be az újdonságot, ami jobban kézbe simul, mint az Xperia 1, de ugyanazzal a képaránnyal érkezik októberben a magyar piacra is.

Hirdetés

Bár azt pletykálták, hogy Xperia 2 néven fog érkezni az új Sony okostelefon, végül némi meglepetésre Xperia 5 lett a termék neve. És ezzel nagyjából vége is a meglepetéseknek, mert külsőre egy szokásos, szögletes, Sony formatervet látunk, belül pedig a jelenlegi csúcsmodelleknek megfelelő tudást találunk. Az árazással lehetett volna még valami extrát mondani, de egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni a készülék.


[+]

Az Xperia 5 kapcsán sokszor elhangzott, hogy mennyire kompakt és kézbeillő, de azért ezzel bőven lehet vitatkozni. A 21:9-es, Full HD felbontású AMOLED panel ugyan elég keskeny, de továbbra is igen magas, hiszen 6,1 hüvelykes a képátló és alul-felül is akad káva, hiszen a Sony továbbra sem hajlandó semmiféle notchot, vagy kameralukat használni, amit egyébként sokan örömmel fogadnak.


[+]

Belül egy Qualcomm Snapdragon 855-ös chipset dolgozik 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely mellett, a burkolat IP68-as besorolást kapott, de a legtöbbet a hármas kamerarendszeren dolgoztak. Mindhárom szenzor 12 megapixeles fotókat alkot, egy BIONZ X képfeldoglozó processzor segíti a munkát, a főkamera F/1,6-os apertúrával és optikai stabilizációval jön. A Sony az Eye AF technológiával másodpercenként 30 éles fotót tud sorozatfelvétel esetén ellőni, ami a gyártó szerint főleg mozgó témák kapcsán jöhet különösen jól. A tárhely microSD-vel bővíthető hibrid SIM-tálca megoldással, az ujjlenyomat-olvasó pedig oldalra került.


[+]

A kijelző és a hang is fontos az Xperia 5 kapcsán, HDR remaster technológiával javítják a gyengébb minőségű anyagokat, hogy jobban nézzenek ki a telefonon, a hangért pedig Dolby Atmos technológia felel, ami sztereóban szólal meg kihangosítva is. A hátlap alá rakott akkumulátor viszont csak 3140 mAh-s, ami bizony elmarad a konkurens termékek hasonló képességétől, noha a Sony mindenféle trükkel próbálja kitolni az üzemidőt. Ha minden a terv szerint megy, akkor heteken belül eljut hozzánk majd a tesztkészülék is.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • IFA 2019: Miért Sony Xperia 5?

    Na, erre a kérdésre pont valami elég homályos választ kaptunk, de sok más döntés okára is fény derült.

  • Beárazták az Xperia 5-öt

    Olcsóbb lesz Európában, mint 4K kijelzős társa, a kisebb, ám kompaktnak azért nem mondható ketyeréért mindenesetre szélesre kell nyitni a tárcát.

Hirdetés