Az okostelefon eladásokból származó profitok legjava az Apple-é

Hirdetés

Ugyan nem az Apple büszkélkedhet a legnagyobb mobiltelefonos részesedéssel (hiszen ezt a címet a Samsung birtokolja), valószínűleg az almás vállalatnál egyáltalán sírnak tenyérbe boruló fejjel. A Canaccord Genuity felmérései alapján ugyanis a cupertinóiak a mobiltelefonok eladásaiból származó bevételek 92 százalékát tehetik zsebre, ami egyébként hatalmas előrelépés az egy évvel ezelőtt 65 százalékhoz képest.

Apple iPhone 6 kézben
[+]

A második helyen a Samsung tanyázik a maga 15 százalékával. Rögtön felvetődik persze a kérdés, hogy miként lehet már a két gyártónak 100 százalék feletti részesedése, ám a válasz egyszerű, hiszen sok cég olyan pénzügyi nehézségekkel küzd, amik lényegében negatív értéknek számítanak. A HTC például a második negyedévben 256 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el, de a Microsoftnak sem volt jó hete, hiszen 7,6 milliárd dollárral lettek szegényebbek. Természetesen az Apple nagy sikere a rendkívül magas árazásnak is köszönhető, hiszen a többiek, élen a Xiaomival inkább kedvező áron próbálnak meg versenybe szállni a konkurensekkel, így lenyelik azt is, hogy jóval kevesebb profitot tudnak felmutatni.

Mindenképpen érdekes adat, hogy amíg a tavaly eladott iPhone-ok átlagára 624 dollár volt, addig az Androidot futtató telefonok esetén ez a szám mindössze 185 dollár volt. Az Apple mobilok iránti lelkesedés ráadásul egyáltalán nem hagy alább, és 2015 március 28-ig záruló első negyedévben az értékesített iPhone-ok átlagára már a 684 dollárt is elérte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés