2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Az LG is csatlakozik az Android Auto projekthez

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PhoneArena

Az LG az első mobiltelefongyártó, amelyik csatlakozik az Open Automotive Alliance által életre hívott Android Auto projekthez.

Az Open Automotive Alliance idén januárban startolt el azzal a céllal, hogy az Android rendszert és a hozzá tartozó fejlett szolgáltatásokat az utcai járművek szintjére is elvigye. Az alapítók között olyan patinás cégek szerepelnek, mint az Audi, a General Motors és az alá tartozó márkák, a Honda, az Nvidia, és persze a Google. A mobilgyártók közül először az LG jelentette be csatlakozását a szövetséghez, ám várhatóan a többiek sem fognak kimaradni a jóból.

Az Android Auto lényege, hogy minden olyan funkciót el tudjunk érni akár járművünk érintőképernyőjéről, akár hangvezérléssel, amelyeket mobiltelefonunkon is használunk. Így a navigációt, a kommunikáció bármilyen formáját, beleértve bediktált üzeneteket, a zenés és multimédiás tartalmak lejátszását és így tovább. A projekt azért is időszerű, mert az okostelefonok babrálása vezetése közben egyre gyakrabban okoz közúti baleseteket, hiába a törvény fenyegető ökle.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.