Átcímkézi az Apple az A15-öt a A16-ra?

Ügyeskednie kell az almásoknak a 4 nm-es kapacitással, az iPhone 14 lehet az áldozata. Készül az iPhone 14 Max.

Hirdetés

Pár hete számoltunk be először arról a pletykáról, miszerint a 4 nm-es Apple A16 Bionic chipet csak az iPhone 14 Pro és Pro Max kapja meg, az iPhone 14 marad ugyanannál a lapkánál, amit az elődje és az új SE használ, annyi csavarral, hogy mellé nem egy apróbb Mini, hanem a 6,7"-es panellel szerelt iPhone 14 Max szegődik, hogy legyen elnevezési zavar vásárlói oldalon.


Nem kap az iPhone 13 Mini folytatást, helyett az iPhone 14 Max érkezhet, régebbi hardverrel [+]

A kétlaki chiphasználatnak prózai oka van: hihetetlenül népszerűek az Apple M chippel szerelt számítógépei és táblagépei, és mivel a TSMC 4 nm-es node-jának kapacitása véges, az Apple ezt a vonalat részesíti előnyben. Ez persze érthető, ám innen következik a pletykák népszerűtlenebb része: mivel a megmaradó kapacitásból csak az iPhone 14 Pro modelleknek jut 4 nm-es chip, annak az Apple A16 Pro nevet adja a gyártó, míg a másik két mobil 5 nm-es A15 lapkáját nemes egyszerűséggel átnevezi A16 Bionicra.


A Pro modellek Apple A16 Pro Bionic néven kínálhatnak idén 4 nm-es hardvert [+]

Ráadásul így is 100 dollárral emelkedhet a széria minden tagjának a kezdőára, annyi változással, hogy a Mini helyett a Max 900 dolláros indítást kaphat. Magyarán a legolcsóbb Pro modell is 1100 dollárba kerülhet, és ez minden bizonnyal 100 eurós áremelést jelent kontinensünkre érve. Az Apple A15 Bionic védelmében azért elmondható: lelépi teljesítményben a 4 nm-es androidos chipeket, és még a fogyasztása is rendben. Ettől még a vásárlók egy új iPhone esetében új lapkára vágynak, főleg, ha a 4 nm-es A16 (Pro) annyival gyorsabb vagy takarékosabb lesz elődjénél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés