Arcalapú feloldással bővülhet a Pixel 6-ok repertoárja

Ez még egyelőre csak egy feltételezés, de az ujjlenyomat-olvasós problémák után valószínűleg egyre nagyobb igény lenne rá.

A Google referenciamobilok egy ideje kizárólag az ujjlenyomat-olvasást kínálják biometrikus feloldási módként, a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro kapcsán azonban korábban felmerült, hogy visszakerül az arcalapú feloldás is, mint lehetőség. Egy XDA-s fejlesztő nemrég alaposabban belenézett a Pixel 6-ok kernelébe, és talált egy-két érdekességet: júliusban már az arcalapú feloldás energiahatékonyságát javították Tuscany kódnéven, a megoldás az volt, hogy a CPU-magok feleslegesen sok, magas frekvencián töltött idejét korlátozták arra az időszakra, amikor a felismerési és az azonosítási fázis zajlik le: úgy tűnik, a Tensor rendszerchip és a hozzá tartozó Titan M2 biztonsági chip még nem állt készen arra, hogy egyszerre biztonságos és gyors feloldást nyújtson.

A korábbról kiszivárgott és a végleges mintafotók között az a fő különbség, hogy utóbbi nem említ arcalapú feloldástA korábbról kiszivárgott és a végleges mintafotók között az a fő különbség, hogy utóbbi nem említ arcalapú feloldást A korábbról kiszivárgott és a végleges mintafotók között az a fő különbség, hogy utóbbi nem említ arcalapú feloldást [+]

Pedig igény valószínűleg lett volna rá, főleg, hogy az ujjlenyomat-olvasó működésének sebességére nagyon sokan panaszkodtak. Talán majd egy későbbi frissítés elhozhatja ezt a funkciót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés