Hirdetés

Áprilisban érkezik a OnePlus Nord N20

Még ebben a hónapban piacra dobja a OnePlus a Nord N20-at, erősítette meg a márka.

Hallottunk már róla korábban, hogy a OnePlus frissíteni tervezi a középkategóriás kínálatát, Európába és az Egyesült Államokba pedig a Nord N20-at szánja erre a célra. A cég megerősítette a hírt, a PCMag számára pedig egy kis betekintést is nyújtottak arról, milyen lesz az új mobil. Az értékesítés indulásának pontos dátuma egyelőre nincs meg, de a OnePlus azt ígéri “ebben a hónapban később” lesz.

Így néz majd ki a Nord N20.
Így néz majd ki a Nord N20. (forrás: PCMag) [+]

A cég által megerősítést nyert, hogy 6,43 hüvelykes AMOLED kijelzőt használ majd az N20, a felbontás FHD+ lesz, a frissítési ráta azonban marad 60 Hz-en. Az alacsonyabb frissítésért cserében viszont az ujjlenyomat-leolvasót a kijelző alá építve kapja majd meg a vásárló. A cég szerint a hasonló árú készülékeknél jobb kontrasztot, jobb színeket jelenít meg és szélesebb színskálát fed le az új Nord megjelenítője.

A Nord N20 az OnLeaks és a 91Mobiles rendered.
A Nord N20 az OnLeaks és a 91Mobiles rendered. (forrás: 91Mobiles) [+]

RAM-ból 6 GB, tárhelyből pedig 128 GB áll majd rendelkezésre, a rendszerchip típusát viszont nem ismerni egyelőre, a pletykák alapján a Qualcomm egyik középkategóriás Snapdragon lapkáját, valószínűleg a 695 5G-t használja majd az N20. Ami furcsa, hogy Android 11-re épülő rendszer fut majd a mobilon, nem pedig 12-es. Ez pedig nem jó előjel, főleg a Nord N10 5G frissítési történelmének fényében.

Így nézhet ki az újdonság
Így nézhet ki az újdonság

Ami még biztos: a dizájn változik az előző évekhez képest, az N20-as a Galaxy S22-re és az iPhone 13-ra hasonlítva szögletesebb formát ölt. A hátlapi kamerák kiállnak majd a síkból, a főkamera 48 megapixeles felbontással fotóz majd, mellette viszont két teljesen felesleges 2 megapixeles kamera kap helyet. A telefon árát 275 - 300 euró közé várják.

Előzmények

Hirdetés