Apple One néven jöhet a gyártó előfizetési csomagja

Megannyi szolgáltatását vonhatja egy előfizetés alá hamarosan az Apple, és lehet, hogy a Google-nek itt valami nem annyira fog tetszeni.

A 9to5Google (illetve 9to5Mac) csapata nagyon alaposan utánajárt, milyen újításra készül szolgáltatásai terén az Apple. Még júniusban, az iOS 13.5.5 kódjában vették észre, hogy valamilyen csomagba rendezett megoldás várható a jelenleg ismert szolgáltatásokból, most pedig az Apple Music legutolsó androidos frissítéséből nyertek ki eddig nem hallott információkat.

Az egyik legbiztosabb találat, hogy a szolgáltatás neve Apple One lesz, ez ugyanakkor mégsem jelenti azt, hogy csak egyetlen opció lenne majd előfizetni. Állítólag az alapcsomag a Music és a TV+ tartalomfogyasztási előfizetéseket hordozza majd magában (ilyesmi már most is van, de csak diákoknak), míg a drágább változathoz az Arcade, a News+, sőt, akár több iCloud-tárolóhely is tartozhat.


[+]

Nem meglepő, hogy az androidos kódban ott van a mondat, miszerint a Music prémium szolgáltatásról Apple One-ra váltás felülírja az előző előfizetést, így nem fognak kétszer számlázni ugyanazért a szolgáltatásért, az viszont érdekesebb, hogy láthatóan az Android alkalmazáson belül várhatóan nem lehet majd rá előfizetni, csak Apple eszközön keresztül aktiválhatjuk majd.

Mindez esélyesen a Google által is alkalmazott 30%-os, alkalmazáson belüli vásárlások után is leszedett jutalék miatt lehet így, nyilván az Apple nem tolná a Google zsebébe ezt a pénzt, 70% helyett a teljes bevételt szeretnék sajátjuknak tudni. Ilyenkor persze nem tud nem eszünkbe jutni a hasonló forrásból eredő Apple-Epic Games botrány, ami így akár közvetlen Apple-Google konfliktussá fajulhat. Reméljük, hogy nem így lesz, és bízunk abban, hogy megfizethető lesz a cupertinóiak egységesített ajánlata.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés