Továbbra is masszív növekedésben a Spotify

A koronahelyzet kapcsán talán csak még több előfizetőre talált a zenei szolgáltató, az aktív felhasználók száma pedig majdnem megüti a 300 milliót.

Megosztotta a 2020 második negyedévre vonatkozó népszerűségi és előfizetési adatait a Spotify, és bizony egyáltalán nem kell szégyenkezniük. Aktív hallgatóik száma 299 millióig jutott el (ez 29%-os növekedés a tavaly ilyenkori, 5%-os a negyedévvel ezelőttihez képest), prémium előfizetőből pedig 138 milliót számolnak, ami azt jelenti, hogy pár hónap alatt 8 millióval bővült ez a kör.


[+]

A felhasználók közül Európa (34%) és Észak-Amerika (26%) adja a régiós többséget, Latin-Amerika még nyomós a 22%-kal, a maradék 18% pedig össze-vissza oszlik el a világban. Ha az előfizetőket nézzük, az európai többség 39%-osra duzzad, Észak-Amerika 29%-os, Latin-Amerika pedig 29%-os számokat mutat fel, a világ többi része pedig mindössze 11%-ot tesz ki.


A MAU ez esetben a Monthly Active Users, azaz a havi aktív felhasználók arányát láthatjuk itt [+]

Nagy általánosságban még mindig a Spotify a legnagyobb ilyen szolgáltató, de nagyon erős versenyző az Apple Music és az Amazon Music is, miközben megannyi, kisebb cég próbálkozik akár jobb árakkal, akár rétegigények betöltésével.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés