Hirdetés

Apple blog: iPhone tokok az őrület határán

Kilenc iPhone tokot dobott be a Starking a szerkesztőségbe, amely vinnyogós röhögéssel kevert szörnyűséges iszonyatot és mély megdöbbenést váltott ki. Erre jött rá a klasszikus homlokoncsapós vonal, hogy ez miért nem nekünk jutott eszünkbe? A jópofáskodó darabok között azért akad ténylegesen hasznos tok is, így lesz teljes a körképünk.

Az idétlen vonallal indítjuk a bemutató, első áldozatunk a Thumbs Up! sörnyitós tok, amire rá van írva, hogy 18 éven felülieknek ajánlott, bár gyanítom, hogy pont nem negyvenes cégvezetők fognak vele menőzni. Nem kell semmi bonyolultra gondolni: egy fekete színű, erősen műanyag tokról van szó, amelynek a hátulján jókora kitüremkedés kapott helyet. Ebben rozsdamentes acél sörnyitó kapott helyet, ennyit tud a termék. Illetve a csomagolás erősen ajánlgatja, hogy töltsünk le az App Store-ból sörnyitást imitáló hangot és nyitásszámlálót, hogy még sörösebbé formáljuk a hangulatot.  Én inkább egy csapolt Leffe-t kérnék. Köszönöm.

Szó szerint más vizekre evezve juthatunk el következő alanyunkhoz, amely egy elsőre kissé ormótlannak tűnő, vastag, fehér kerettel rendelekző tok. Bumfordiságát hamar meg lehet neki bocsátani, ha tudjuk, hogy vízálló a történet, s pont arra is van, nedves környéken jó szolgálatot tehet, pláne tudva, hogy a plexin keresztül a kezelhetőség is  megmarad, sőt, hívások fogadására is van lehetőség. A hivatalos adatok szerint egy méteres mélységig nem esik bántódása a bele helyezett iPhone-nak (illetőleg konkrétan bárminek). Aqua Phone Case néven lehet megtalálni a terméket a neten.

Ha már a hasznos tokoknál tartunk, akkor a kilences pakk másik értelmes tagjára is vethetünk egy pillantást, ez pedig a Protective Case, szintén iPhone 4-hez készült.  A két részből összepattintandó borítás eleje olyan plexi, amin keresztül a telefon érintőkijelzője használható marad, az oldalsó és hátsó részek három rétegű védelmet kaptak. Belül és kívül ellnálló műanyag, a kettő között pedig kemény szilikon található, hogy az esetleges ütéseket is tompítsa. A víz ellen nem véd, de a leejtések és a kosz, por ellen azonban igen, a gyártó aktív életmódot folytató felhasználók számára ajánlja.

Innentől a marhaságoké a főszerep. Az Ear Phone Case igazából nem más, mint egy ordas nagy gumis fül, amibe az iPhone 4-et beletéve minden hívásnál ertardáltnak nézhetünk ki. A könnyen jött népszerűség másik oldala, hogy ebben a tokban hurcolva a telefont nem fogjuk túl könnyen a zsebünkbe csúsztatni, már csak azért sem, mert nincs annál idétlenebb látvány, amikor valakinek a zsebéből egy hatalmas, műanyag fülcimpa kandikál ki.

Kevésbé röhejes, inkább jópofa ötlet a svájci csokira hajazó tok, piros csomagban, vicceskedő feliratokkal (100% non-cocoa), és olyan halmazállapottal, mint egy halott ember karja. Beletéve az iPhone 4-et persze szépen rásimul a barna burkolat, ami mindenképpen elég megdöbbentően tud kinézni egy tárgyalóasztalon.

A következő csoda is az idétlenség csimborasszója, a tok neve 80’s Retro iPhone Case, ami sokat elárul arról, hogy mit fogunk látni. Brutális méretű, fröccsöntött műanyag téglatelefon, amelybe bele lehet tenni az iPhone 4-et.  Meglehetősen ambivalens érzés ránézni egy ilyen motyóra, az ikonos kezelőfelület igen furcsán hat egy ilyen oldsholl csomagolásban.

Szintén a jópofa tokok vonalába tartozik a kazetta alakú burkolat, ebben van egy kis plusz ötlet is, ugyanis akárcsak egy igazi kazettának, ennek is kinyitható a belső része, s így asztali állványként is funkcionálhat.

Az Apple logójával játszik a Custom Covers nevű tok, amelyik alapvetően egy átlátszó burkolat, azonban a hátsó rész mögé különböző jópofa grafikákat lehet berakni. Ebből van bőven a dobozban, de saját magunk is fabrikálhatunk egyénileg továbbiakat, bár alapvetően az eredeti rajzok nagyon nívósak és sok ötletet tartalmaznak.

Utolsó delikvensünk a Desktop Phone nevet viseli, ez igen nagy, viszont nagyon mókás. Egy azstali, vezetékes telefont imitál, puha műanyag borítja, van egy klasszikus kézibeszélő rajta, alul kihajtható lábakkal tudjuk megdönteni az egészen, egy pici kábellel pedig az iPhone 4 jack csatlakozójához dughatjuk a motyót. A szerkezeten egyébként hagytak helyet a dock connector számára is. Az üzemkész összeállítás úgy működik, hogy a csörgő telefont a kézibeszélő megemelésével tudjuk felvenni, ezen csacsoghatunk. Ha nem vesszük fel,akkor a kézibeszélő hátulján levő gombot megnyomva aktiválhatjuk a kihangosítást. A gyártó szerint azok számára is hasznos a cucc, akik félnek a fejhez tett mobil által kibocsátott sugárzástól.

Azóta történt

Előzmények