Android Q-ra frissíthető olcsóság lett a Nokia 2.2

A tavalyi modellnél jelentősen jobb felszereltséggel, akár 3 GB RAM-mal és 32 GB-os belső tárolóval érkezik a HMD Global legfrissebb mobilja.

Ahogy az egy ideje már várható volt, a HMD bemutatta legújabb, olcsó szegmensbe szánt Android One-os modelljét, a Nokia 2.2-t. A belépőkategóriás árazás mellé korrekt felszereltség tartozik, 5,71 hüvelykes képmérettel, az akár 400 nitre képes IPS panelen. Az apró notch ellenére is aránylag szélesek a kávák, viszont a visszafogott árazás ismeretében ebbe kevésbé érdemes belekötni, ahogy a négymagos Cortex-A53 alapokra épülő, 12 nanométeres MediaTek Helio A22 sem egy vállalhatatlan rendszerchip, főleg úgy, hogy végre alsó hangon 2/16 GB-os memóriacsomagot adnak hozzá, és akár 3/32 GB is lehet, microSD-bővítési lehetőség mellett.


[+]

Hátlapi kamerája egyszerű 13 megapixeles, van AutoHDR, de képminőség terén nem érdemes tőle túl sokat várni, egy kicsi vaku azért jut mellé. Elöl 5 megapixeles fényképező teszi a dolgát. A polikarbonát hátlap mögött cserélhető, 3000 mAh kapacitású telep kapott helyet. Adatkommunikációs téren a legfontosabb, alapvető dolgok adottak, viszont az alul lévő csatlakozó microUSB.


[+]

Természetesen friss, Android Pie rendszer dübörög rajta az Android One projekt keretein belül, de ami biztos, hogy a termék kapni fog Android Q-t, és három évig biztosan jönnek rá a biztonsági frissítések. Fekete és sötétszürke hátlapokkal, 30 000 forint alatti indiai nyitóáron startol el a mobil, Európában várhatóan 99 euró körüli címke fog rákerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 2.1 - kétsávos út, 30-as táblával

    A HMD Global második Android Go telefonja sztereó előlapi hangszóróval fűszerezi meg a pofonegyszerű receptet, a gigászi telep pedig hosszú használatot biztosít, ha nem is zökkenőmenteset.

  • Nokia 1 - go, Android, go!

    A Nokia 1 a belépő szint alja, ezen viszont az Android 8.1-es Android Go szoftververzió próbál segíteni - több-kevesebb sikerrel. Nagyon lassú és szerény, cserébe olcsó és egy e-mailt pont meg lehet nézni rajta.

Hirdetés