Android és ChromeOS rendszeren is elérhető a LumaFusion

A tavaly novemberben indult béta lezárult, széles körben elérhetővé vált a videószerkesztő program.

Február 24-től már nem csak iOS és macOS gépeken, de Androidon és ChromeOS-en is futtatható a LumaFusion vágó és videószerkesztő program. Az alkalmazás bétája tavaly novemberben jelent meg, immáron 10 499 forintos áron bárki számára letölthető a teljes változat a Play Áruházból, a Samsung készülékek tulajdonosai pedig a Galaxy Store-ban is megtalálhatják. Azok, akik részt vettek a zárt bétában, és kifizették hozzá a szükséges összeget, ingyen frissíthetnek a teljes változatra.

A fejlesztő LumaTouch szerint nem csak egyszerűen portolták az alkalmazást, hanem úgy optimalizálták, hogy kihasználja például a ChromeOS és Android eszközök egyedi paramétereit, az egér- és billentyűzet támogatást, tökéletesen kezelje a projektek lejátszását, vagy akár azt is, hogy használat közben módosul a kijelző mérete vagy képaránya. A szerkesztőprogram többek között kínál zöld hátteret és egyéb VFX effekteket, színkorrekciós eszközöket, az iOS-en elérhető funkciók benne vannak az Android változatban is. A 2016-os indulása óta iOS-en 1,1 millióan töltötték le, 2021-ben pedig az iPadre készült változat elnyerte az év alkalmazása díjat az App Store-ban.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés