Android 12 jött a Realme GT Neo2-re

Elkezdték megkapni az Android 12-n alapuló stabil Realme UI 3.0-át a GT Neo2 mobilok.

Béta tesztet is indított a Realme UI 3.0-hoz a márka, idén megjelent készülékei pedig már zömmel a friss robotos rendszert használják a dobozból kivéve. A gyártó a tavalyi évben kiadott egyik legjobb ár-érték arányú középkategóriás telefonjára, a GT Neo2-re is volt béta, most pedig elkezdett OTA frissítésként megérkezni a felhasználókhoz a stabil rendszer is, RMX3370_11.A.08 verziószámmal érdemes keresni.


[+]

A Realme UI 3.0 főként a felület személyre szabására megy rá, több AOD opciót, egységesített menüpont felosztást, újratervezett ikonokat és jobban optimalizált animációkat, valamint átrendezhető felületű kameraszoftvert kapnak a felhasználók. Frissül a lebegő ablak nézet is, a fájlkezelőből vagy a galériából ezentúl lehet húzással drag-and-drop módon másolni és beilleszteni. Javították a hibát is, ami bizonyos esetekben megállította a lejátszott hangot, ha a telefont zárolták.


[+]

Egyértelműbb lett az adatvédelmi beállítások elhelyezése, ezentúl a Phone Managerben találhat meg mindent a felhasználó, opcionálisan pedig tilthatja a spam SMS-ek és hívások mellett az MMS-eket is. A felhasználói élmény javítására szolgál a frissítésben a gyors indítás, amivel a telefon megtanulja, hogy mely programokat használják gyakran és azokat előre betölti annak megfelelően, ahogy a felhasználó szerinte meg fogja nyitni. A beépített akkumulátor állapotát elemző menü ezentúl részletesebb adatokat ad, és elvileg javult az üzemidő is, mert a frissítés csökkenti a CPU átlagos terhelését. Ezen kívül optimalizálva lett az automata fényerőt kezelő algoritmus, állítólag mostantól több helyzethez is jobban alkalmazkodik, és bővültek a kisegítő lehetőségek is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés