Állítólag ilyen lesz az Alcatel 3V

Tavaly októberben szintén Rolnad Quandt dobta a nyilvánosság elé az Alcatel várható terveit, amely a Las Vegas-i CES eseményeinek fényében tökéletesen helytállónak bizonyult. Nem mintha Quandtra jellemző lenne, hogy nagyokat, vagy egyáltalán téved. A készülékek hivatalosan a barcelonai MWC-n kerülnek bemutatásra, a 3-as sorozat V modelljéről azért most kapunk viszonylag részletes specifikációt. Nem meglepő, hogy az Alcatel 3V 18:9-es képarányú megjelenítőt kap, az 5, 3 és egyes sorozat minden tagja erre a formanyelvre épül, ami jelen esetben IPS technológiát, 6 hüvelykes, 2160 x 1080 pixel felbontású panelt jelent.

Az Alcatel új szériája
Az Alcatel új szériája [+]

A készülék méreteit tekintve Quandt információi alapján 8,05 milliméteres vastagsággal és 169 grammos tömeggel számolhatunk, amelybe egy 3000 mAh-s akkumulátort épít a gyártó. A lapkakészlet nem igazán meggyőző, az 1,45 GHz-es órajel alapján a MediaTek MT6737 T variánsa kerül bele 2 GB operatív memóriával és 16 GB belső tárhellyel. Cserébe van dupla kamera, ami hátul 16+2 megapixelt jelent, elöl pedig egy darab 8 megapixeles egységet.

Alcatel 3V
Alcatel 3V [+]

Adatkommunikációs szempontból jó hír, hogy a leírás módja szerint feltételezhetjük, hogy a két SIM-kártyás használat nem befolyásolja a microSD bővíthetőséget (Dual SIM+SD) az LTE pedig Cat.4-es sebességnek felel meg. A WiFi támogatja a 802.11n szabványt, a többiről ezúttal nincs szó, a Bluetooth pedig 4.2-es verziószámú lesz. Type-C USB nem jutott, marad a sima microUSB, a hátlapon viszont elfért egy ujjlenyomat-olvasó. Az árat euróban kaptuk, 179 €, feltehetően az eurozóna országaiban 55 ezer forint körül lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés