Hirdetés

Alkalmazásrovat: Új szolgáltatásokkal bővül a Hangouts

A hónap elején több Google-alkalmazás (többek között a Chrome, a Gmail, a Serch és a YouTube appokról van szó) is komoly ráncfelvarráson esett át, a keresőóriás azonban nem vesztett a lendületből. Míg az androidos közösség leginkább egy kis KitKatre van kiéhezve, a vállalat október 29-én tartott sajtótájékoztatóján (mely ezen a linken tekinthető meg) a Google Plus és a Hangouts volt a téma. Utóbbi mellé hamarosan egy igen komoly frissítés érkezik majd, az A Morning With Google+ (magyarul Egy reggel a Google Plus-szal) ennek részleteit is felfedte.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A legfontosabb újdonság talán az SMS-szolgáltatás integrálása lesz: a Hangouts segítségével immár szöveges üzeneteket is küldhetünk majd. Egy üzenetfolyamon beül a jelenlegi (internet alapú) megoldás mellett az SMS is választható lesz, felhasználó könnyedén váltogathatja majd a kettőt. Arról azonban nincs információ, hogy a Google mit kezd majd az Android jelenlegi dedikált SMS-szoftverrel. Jelen sorok írójának van egy olyan érzése, hogy a Messaging kukázásra kerül az elövetkezendő verziókban, szöveges üzenetek írására egyetlen alkalmazás lesz képes az alap szoftvercsomagban.

Az új Hangouts segítségével immár az aktuális pozíciót is meg lehet osztani. A szövegbeviteli mező jobb oldalán lévő ikonok egyikét megérintve egy beágyazott térképen küldhetjük el az aktuális tartózkodási helyet. Ez természetesen nem automatikus, a felhasználó dönti el, hogy a partner tudtára adja-e a pozícióját.

Végül, de nem utolsósorban GIF kiterjesztésű mozgóképeket is meg lehet majd osztani a szövegfolyamban. Fotók és egyéb állóképek küldésére jelenleg is van lehetőség, ezt most az újra jókora népszerűségnek örvendő mozgókép támogatásával egészíti ki a Google. Zárójeles megjegyzés, hogy ezek előállítására a Google Plus is alkalmas, így a két szolgáltatás jól kiegészíti majd egymást.

Érdekes és hasznos funkciókkal bővül tehát hamarosan a Hangouts, a frissítés időpontjáról azonban nincs hivatalos információ. Ha tippelni kellene, véleményem szerint a nemsokára remélhetőleg bemutatásra kerülő KitKat mellé kapjuk majd az újdonságokat, ám ezt természetesen nem szabad készpénznek venni.

Előzmények

Hirdetés