Alkalmazásbemutató: GPS Status & Toolbox

Ma egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazást mutatunk be, amely, mint azt a neve is mutatja, a telefonokban rejlő GPS-egységet használók számára nyújthat segítséget és extra funkciókat. Egy kimondottan sikeres programról van szó, a 44 ezer felhasználó által 4.5 pontra értékelt alkalmazást több millióan töltötték le a megjelenés óta. Cikkünk apropója, hogy a fejlesztőcsapat nemrég egy új verzióval jelentkezett, így a frissítés mellett egy csapásra magát a szoftvert is bemutatjuk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A funkcionalitás három fő csoportra osztható. A státusz mód főképernyője megjeleníti az összes GPS-szel kapcsolatos adatot. Láthatjuk többek között a szélességi és hosszúsági koordinátákat, a készülék által aktuálisan látott műholdakat, a körülbelüli hiba és a pontossághígulás mértékét, a sebességet, a tengerszint feletti magasságot. A legnagyobb részt egy iránytű foglalja el, ami a tájékozódást segíti, a benne mozgó sárga kör pedig vízszintezőként szolgál. Radar módra kapcsolva megadhatunk egy koordinátát, melyhez a program segítségével könnyebben visszatalálhatunk; egy nagy parkolóban ez életmentő lehet. Az eszközök menüben a szenzorok finomhangolását végezhetjük el, illetve az a-GPS adatokat is újratölthetjük. Ezek mellett további információkat is megjelenít a program, mint például a fényerő, az orientáció, a gyorsulásérzékelő és a mágnesszenzor által mért értékek, valamint az akkumulátor töltöttségi szintje és hőmérséklete.

A felhasználói felület igényes, a fókuszba a funkcionalitás került. Első blikkre talán zavaró lehet a sok megjelenített adat, ám fél perc alatt átlátható a UI, onnan pedig egyértelmű a helyzet. A beállítások között jó pár testreszabási lehetőséggel találkozhatunk. Három eltérő témát lehet alkalmazni, szinte minden megjelenített mértékegység megválasztható a saját preferenciának megfelelően.

Összességében tehát egy hasznos, igényes és könnyen kezelhető alkalmazásról van szó, amely jól jöhet, ha az ember sokat használja a telefon pozicionáló funkcióját. Érdekesség, hogy a programot a Google alkalmazottjai is használják, az Android in space (magyarul Android az űrben) program keretein belül felküldött Nexus S készüléken is mai bemutatónk alanya futott. Az alkalmazás ingyenes, letölteni ezen a linken lehet, további információért pedig katt erre a hivatkozásra.

Értékelés: GPS Status & Tools (Android)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: E-Robot

    Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.

  • Alkalmazásbemutató: Carbon

    A Carbon egy alternatív Twitter-kliens, mely eredetileg WebOS-en hódított, ám a HP platformjának hanyatlása után a fejlesztők átpártoltak a robotos rendszerhez.

Előzmények

Hirdetés